15.6 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Lotte van Drunen wint in Sardinië, punten voor van de Poel, Kooiker en Paturel

Lotte van Drunen wint in Sardinië, punten voor van de Poel, Kooiker en Paturel

Lotte van Drunen van het De Baets MX team heeft de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in Riola Sardo, Sardinië weten te winnen en is hiermee de nieuwe leider geworden in het kampioenschap.

Lotte liet in zowel de vrije training als de tijdtraining zien dat ze de snelste was en pakte met een verschil van ruim twee seconden op de tweede dame de pole position.

Op zaterdagmiddag waren de temperaturen al flink omhoog geschoten toen het starthek viel voor de eerste manche. De manche begon met een tegenslag voor Lotte want in de eerste bocht stuitte ze op een gevallen rijder waardoor ze in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Tijdens de eerste twee ronden wist ze vele plaatsen goed te maken en door snelle rondetijden te blijven rijden, kwam ze steeds dichter bij de kopgroep. Met nog twee ronden te gaan deed ze er nog een schepje bovenop en ondanks dat ze in de drukte van de achterblijvers kwam, wist ze het gaatje tot aan de leider te dichten. Met nog twee bochten te gaan zette ze de aanval in en wist de koppositie over te nemen. Lotte won de manche en scoorde hiermee maximaal in de eerste manche.

Op zondagochtend viel het starthek voor de tweede manche. Lotte pakte een goede start en wist in de tweede bocht de derde plaats over te nemen. Al snel wist ze door te stoten naar de tweede plaats en kort daarna nam ze de leiding in de wedstrijd in handen. Gecontroleerd en bijna foutloos ging ze over het circuit en wist met een veilige voorsprong de manche winnend af te sluiten.

Met een 1-1 in de manches won Lotte het dagklassement en neemt hiermee de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap in handen.

Dex Kooiker en Tyla van de Poel stonden aan de start bij de eerste EMX125 wedstrijd in Sardinie. Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind. Tyla kwalificeerde zich als twaalfde in zijn groep en Dex kwam uit op een zeventiende tijd.

In de eerste manche wist Tyla een hele goede start te pakken en begon rond de tiende plaats aan de wedstrijd. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een vijfde plaats maar kwam toen helaas ten val en werd teruggeslagen naar een dertigste plaats. Hij knokte zich terug naar een twintigste plaats maar kwam in het heetst van de strijd met een andere rijder in aanraking en finishte uiteindelijk als vierentwintigste. Ook Dex pakte een goede start en werkte een nette wedstrijd af om uiteindelijk als zestiende over de finish te komen. Hiermee pakte hij zijn eerste punten.

In de tweede manche was het opnieuw Tyla die een hele goede start wist te pakken en op een vierde plaats uit de eerste bocht kwam. Door een fout in de eerste ronde werd hij helaas teruggeslagen naar een dertiende plaats. Door de hitte en de zware eerste manche op zaterdag merkte Tyla dat hij al snel door zijn krachten heen zat en besloot daardoor om een constant tempo te gaan rijden. Hij verloor verschillende plaatsen maar wist met een negentiende plaats toch twee punten te pakken. Ook Dex zat er goed bij met de start maar in de tweede bocht kwam er een rijder vlak voor hem ten val waardoor hij tot stilstand kwam. Dit was nog niet alles want in de tweede ronde sprong een andere rijder tegen hem aan waardoor hij ten val kwam. Omdat het lang duurde voordat hij zijn motor weer aan de praat had, was het scoren van punten uitgesloten waardoor hij de wedstrijd rustig uit heeft gereden.

Benoit Paturel wist met een twintigste plaats in de eerste manche van de MXGP klasse een WK punt te scoren. In de tweede manche kreeg hij met een probleem af te rekenen waardoor hij niet tot scoren kwam.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento.

 

Photocredits – Fullspectrum Media