20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Pauls Jonass vierde in Grand Prix van Sardinië

Pauls Jonass vierde in Grand Prix van Sardinië

Pauls Jonass van Standing Construct Honda MXGP heeft een sterke derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Sardinië gereden. In de bloedhete omstandigheden wist Jonass vijfde en vierde te worden in de manches en dit leverde hem in het dagklassement een vierde plaats op.

Op zaterdag lag het tempo hoog in de tijdtraining. Jonass zette verschillende keren aan en kwam uit op een negende tijd. De verschillen met de rijders voor hem waren klein waardoor hij wist dat wanneer hij een goede start zou pakken er in de kwalificatieheat meer in moest kunnen zitten. Jonass zat er na het vallen van het starthek goed vooraan bij en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Al snel wist hij zich op te werken naar een vijfde plaats en wist hier de rest van de heat op stand te houden.

Met de vijfde plaats in de kwalificatieheat had Jonass in beide manches op zondag een ideale startplaats. In de eerste manche pakte hij een hele goede start en reed in de eerste paar ronden op een derde plaats. Daarna viel hij terug naar een vierde plaats en ook op deze positie wist hij lang stand te houden. In de slotfase moest hij nog een plaats prijsgeven en kwam moegestreden op een vijfde plaats over de finish.

In de tweede manche kwam Jonass op een zesde plaats uit de eerste ronde en had gelijk een goed ritme in handen. In de beginfase stootte hij door naar een vijfde plaats en in het midden van de wedstrijd wist hij ook de vierde plaats over te nemen. Hier wist hij de rest van de manche goed op stand te houden en kwam als vierde over de finish.

Met een 5-4 in de manches eindigde Jonass op een vierde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet hij de vijfde plaats en heeft een achterstand van 12 punten op de derde man in de tussenstand. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento.

 

Daguitslag MXGP Sardinië:

1 Jorge Prado 50 Pnt

2 Tim Gajser 44 Pnt

3 Jeffrey Herlings 40 Pnt

4 Pauls Jonass 34 Pnt

5 Romain Febvre 31 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jorge Prado 174 Pnt

2 Tim Gajser 157 Pnt

3 Jeffrey Herlings 125 Pnt

4 Romain Febvre 123 Pnt

5 Pauls Jonass 113 Pnt

 

Fotocredits – Fullspectrum Media