20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » 6e plaats voor Shana in Sardinië

6e plaats voor Shana in Sardinië

Afgelopen weekend was de tweede wedstrijd voor het Wereldkampioenschap in Riola Sardo. Een baan waar Shana goede herinneringen aan heeft. Het beloofde een zwaar weekend te worden, met hoge temperaturen en een zware baan.

In de training had Shana gelijk een goed gevoel met de motor en kon ze goed aan de baan wennen. Ze sloot de tijdtraining af op een 5de plaats. 

Bij de start van de eerste manche kwam ze redelijk weg, maar op het rechte stuk werd ze ingesloten. De eerste bocht wou ze kort afdraaien, maar helaas kwam ze ten val. Helemaal achteraan kon ze beginnen aan de wedstrijd. Ze had het tempo hoog en wist in het eerste deel van de manche al veel plaatsen goed te maken. De laatste paar ronden was d’r energie wel aardig op, door de inspanningen van het inhalen en de warme temperaturen. Ze gaf niet op en finishte op een 7de plaats. 

De tweede manche had ze gekozen voor een andere startplaats, iets meer naar de midden. Ze kwam niet goed weg bij het hek en kwam in de verdrukking. Op plaats 28 kon ze beginnen aan de wedstrijd. Ze reed een hele goede wedstrijd, de hele manche kon ze het tempo hoog houden. In de laatste ronde wist ze de 6de plaats over te nemen. 

Met een 7de en 6de plaats was ze totaal 6. 

Aankomend weekend gaat ze de EK wedstrijd in Valkenswaard rijden.