13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Sterk optreden Twenty Suspension rijders in Lochem

Sterk optreden Twenty Suspension rijders in Lochem

Afgelopen zondag hadden Jeremy en Damien Knuiman de wedstrijd van de Dutch Nationals Plus in Lochem op de planning staan.

In de training kon Damien niet helemaal zijn ritme vinden. In de aansluitende tijdtraining kon hij daarom ook maar een goed rondje aanzetten, en zette een 4e tijd neer in zijn groep. Damien was zelf niet helemaal tevreden met deze tijd, maar kon hem helaas niet meer verbeteren wat betekende een 8ste startplaats achter het hek.

In de eerste manche had Damien een redelijke start en kwam als 6e door de eerste bocht heen. In de tweede bocht vielen twee rijders voor hem waardoor hij veel tijd verloor met het ontwijken van de rijders. Damien wilde net wat te graag zijn posities weer terugveroveren en kwam hierbij ten val. Hij herpakte zichzelf en reed van een 25e plaats naar een 9e plaats in de eerste manche, wetende dat er meer in zat.

In de tweede manche had Damien een goede start en wist als 4e de wedstrijd te beginnen.

Damien probeerde goed aan te sluiten bij het kopgroepje, maar dat tempo lag aan het begin van de wedstrijd net wat te hoog. Hij wist hier constante tijden neer te zetten en kon op het eind van de manche weer de aansluiting vinden bij de kopgroep. Helaas duurde de wedstrijd maar 22 minuten. Daarom kon hij geen aanval meer plaatsen op de kopgroep en kwam netjes als 4e over de finish in de tweede manche. Dit betekende de 6e plaats in de daguitslag.

In de tijdtraining had Jeremy gelijk goed zijn ritme te pakken en wist al vrij snel de eerste tijd neer te zetten. Later zakte dit af naar een tweede plaats, na nog een aantal pogingen was het Jeremy niet gelukt om zijn tijd te verbeteren en sloot Jeremy deze tijdtraining af op een tweede plaats.

In de eerste manche had Jeremy een redelijke start rond de 8e plaats, maar al gauw wist Jeremy zich goed naar voren te rijden en kwam na 10 minuten wedstrijd op een 5e plaats te rijden. Daarna kon hij de aansluiting vinden bij de derde en vierde man in de wedstrijd en wist hij na een aantal deze posities over te nemen en kwam hij op een 3e plaats te rijden, uiteindelijk wist Jeremy deze wedstrijd ook op een 3e plaats te finishen.

In de tweede manche had Jeremy een betere start en wist hij de eerste ronde door te komen op een 6e plaats. Jeremy had goed zijn ritme te pakken en kwam na een aantal ronden op een 4e plaats te rijden. Daarna was het een lange strijd met een 3-tal rijders om de tweede plaats, uiteindelijk wist Jeremy deze tweede plaats over te nemen en de wedstrijd ook op deze positie te finishen.

Helaas had Jeremy in de eerste manche na de verkenningsronde hoge nood (zoals bijna alle rijders). De organisatie en de KMNV verzorgden maar 1 dixi in het park fermé voor een veld van ruim 40 rijders!!! Het toilet was bezet en Jeremy ging onbewust aan de bosrand plassen. Dit mocht niet en om deze redenen heeft hij 5 plaatsen penalty gekregen, waardoor hij in de eerste manche naar een 8e plaats is teruggezet. In het Nederlandse reglement gaat een penaltystraf vóór de sportieve prestatie. Erg jammer maar vol goede moed weer verder.

Jeremy is hierdoor 4e overall van de dag geëindigd. De volgende wedstrijd voor de jongens zal zijn de ADAC in Drehna, Duitsland.

Foto’s René MX pics