18.2 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Mancini wint eerste manche EMX125 Arco, Doensen 7

Mancini wint eerste manche EMX125 Arco, Doensen 7

De eerste manche van de EMX125 klasse is gewonnen door Simone Mancini voor Salvador Perez en Francesco Bellei. Aron Katona en Cole McCullough maakten de top vijf compleet.

Gyan Doensen kwam slecht uit de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. Na nog een fout te hebben gemaakt wist hij de schade met een zevnde plaats te beperken. Op zich deed Doensen hiermee nog goede zaken omdat de leider in de tussenstand, Noel Zanocz, in de eerste ronde ten val kwam en pas dertiende werd.

Dani Heitink reed een hele sterke manche en reed lang op een achtste plaats. Echter in de slotfase moest hij iets toegeven en finishte uiteindelijk als twaalfde. Ook Jarne Bervoets wist met een zesiende plaats in de punten te finishen. Dit lukte ook Mick Kennedy met een negentiende plaats.

Jayson van Drunen finishte als zevenentwintigste en Harry Seel werd negenentwintigste. Dex Kooiker en Tyla van de Poel haalden de finish niet.