13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Benoit Paturel in de top tien in MXGP van Trentino

Benoit Paturel in de top tien in MXGP van Trentino

Benoit Paturel van het De Baets MX team heeft een sterke vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Arco di Trento, Italie gereden. Paturel wist in de eerste manche elfde te worden en kwam in de tweede manche op een goede achtste plaats over de finish.

Van het zand in Riola Sardo naar het harde technische circuit van Arco di Trento. Dit is een circuit dat Paturel normaal goed ligt en dit liet hij ook nu zien. Op zaterdag wilde het allemaal nog niet echt lukken voor Paturel want hij kwam in de tijdtraining niet verder dan een zeventiende tijd en finishte in de kwalificatieheat als eenentwintigste.

Op zondag was alles echter anders want de Fransman wist in beide manches een hele goede start te pakken en reed lang goed mee met de rijders voor hem. In de eerste manche wist hij het tot op vier ronden van het einde vol te houden om in de top tien te rijden en eindigde uiteindelijk als elfde. In de tweede manche reed hij bijna de hele manche op een zevende plaats en werd op een goede achtste plaats afgevlagd.

Met deze resultaten eindigde Paturel op een tiende plaats in het dagklassement en is hiermee opgeklommen naar een twintigste plaats in de tussenstand.

In de EMX125 klasse deed Dex Kooiker het heel goed in de tweede manche. In de eerste manche moest hij helaas met een gehavende motor opgeven na een valpartij maar in de tweede manche kwam hij ijzersterk terug. Lang reed hij in de top tien en wist de manche af te sluiten op een twaalfde plaats.

Tegenslag was er voor Tyla van de Poel. Hij kwam in de eerste manche ten val en brak hierbij zijn scheen en kuitbeen en zal een operatie moeten ondergaan. Het volledige team wenst Tyla een voorspoedig herstel toe!

Uitslagen Grand Prix van Trentino:

1 Jorge Prado 45 Pnt

2 Romain Febvre 41 Pnt

3 Tim Gajser 40 Pnt

4 Calvin Vlaanderen 37 Pnt

5 Jeremy Seewer 36 Pnt

10 Benoit Paturel 23 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jorge Prado 219 Pnt

2 Tim Gajser 206 Pnt

3 Romain Febvre 174 Pnt

4 Jeffrey Herlings 164 Pnt

5 Pauls Jonass 142 Pnt

20 Benoit Paturel 26 Pnt

 

Photocredits – Fullspectrum Media