13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen verzet veel werk voor achtste plaats in Trentino

Gyan Doensen verzet veel werk voor achtste plaats in Trentino

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team heeft in de tweede wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Arco di Trento veel werk moeten verzetten. In beide manches moest hij een inhaalrace rijden en vocht zich naar een zevende en negende plaats in de manches.

In de vrije training moest Gyan nog wat wennen aan de harde, gladde ondergrond. In de tijdtraining was het gevoel al beter en wist hij een goede tweede tijd in zijn groep neer te zetten.

Met vertrouwen begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche. Deze begon echter niet naar wens want door een matige start en geen ritme in de beginfase, moest hij een inhaalrace rijden. In het midden van de wedstrijd begon het beter te gaan en wist hij nog terug te komen naar een zevende plaats.

De start van de tweede manche was vele malen beter maar omdat er een paar rijders voor hem ten val kwamen, moest hij hard remmen. Vanuit de achterhoede begon hij aan een opmars naar voren en gaf alles wat hij had. Echter tijdens zijn inhaalrace kwam hij bij een inhaalmanoeuvre op een andere rijder ten val. Later in de manche reed hij nog een keer achterop een rijder waardoor zijn inhaalrace niet zonder problemen verliep. Gyan gaf echter niet op en wist de schade enigszins te beperken met een negende plaats..

In het dagklassement eindigde Gyan op een achtste plaats. Na twee wedstrijden bezet hij in de tussenstand de tweede plaats. Over drie weken staat het vervolg van het kampioenschap op het programma in Agueda, Portugal. Aankomende zondag staat eerst voor Gyan de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op het programma in Markelo.

 

Daguitslag EMX125 Trentino:

1 Simone Mancini 45 Pnt

2 Francesco Bellei 41 Pnt

3 Salvador Perez 37 Pnt

4 Aron Katona 34 Pnt

5 Max Ernecker 33 Pnt

8 Gyan Doensen 26 Pnt

 

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Noel Zanocz 77 Pnt

2 Gyan Doensen 69 Pnt

3 Salvador Perez 65 Pnt

4 Mano Fare 58 Pnt

5 Aron Katona 58 Pnt

 

Fotocredits – Ray Archer