13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Inhaalraces brengen Jeffrey Herlings zesde plaats in Trentino

Inhaalraces brengen Jeffrey Herlings zesde plaats in Trentino

Het wereldkampioenschap MXGP bleef het afgelopen weekend in Italie voor de vierde wedstrijd van het kampioenschap. Deze wedstrijd werd verreden op het harde circuit van Arco di Trento. Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team liet hier een goede snelheid zien maar door tegenslag bij beide starts moest hij in zowel de eerste als de tweede manche een inhaalrace rijden.

Een week eerder had Herlings zijn eerste podiumplaats van het seizoen weten te pakken en dit zorgde voor vertrouwen. Op zaterdag kwalificeerde hij zich als vierde en dit zorgde voor een goede startplaats voor in de manches op zondag.

In de eerste manche pakte Herlings een redelijk goede start en werkte hard om Pauls Jonass en Valentin Guillod van de vierde plaats te verdringen. Dit lukte en Herlings finishte als vierde. In de tweede manche was de start beter maar in de derde bocht ging het mis toen hij probeerde om de derde plaats over te nemen en weg gleed. Herlings zette de achtervolging in en kwam gedurende de wedstrijd nog helemaal terug naar een zevende plaats en werd hiermee zesde in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat Herlings op een vierde plaats.

Het wereldkampioenschap MXGP gaat begin mei verder in het Portugese Agueda.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik had dit weekend de snelheid om weer op het podium te kunnen finishen. In de eerste manche kwam ik vanaf een twintigste plaats terug naar een vierde positie. In de tweede manche pakte ik een hele goede start maar gleed ik weg in de beginfase. Ik moest opnieuw een inhaalrace rijden en kwam helemaal terug naar een zevende plaats. Het is moeilijk om te accepteren omdat ik de snelheid had, misschien wel om te kunnen winnen. Twee van de drie starts waren dit weekend goed en ik het gevoel was goed, op mijn ribben na dan. We hebben helaas niet het resultaat weten te behalen. We gaan gezond naar huis en we hebben nog zestien wedstrijden te gaan. Voor Portugal ben ik volledig fit en er klaar voor!”

Uitslagen Grand Prix van Trentino:

1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 3-1
2. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 1-5
3. Tim Gajser (SLO), Honda, 2-4
4. Calvin Vlaanderen (NED), Yamaha, 6-2
5. Jeremy Seewer (SUI) Kawasaki, 4-3
6. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 4-7

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 219 points
2. Tim Gajser (SLO), Honda, 206
3. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 174
4. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 164
5. Pauls Jonass (LAT), Honda, 142