20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Ups & downs voor JM Honda Racing in Trentino

Ups & downs voor JM Honda Racing in Trentino

JM Honda Racing heeft tijdens de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap in Trentino ups and downs gekend. Tim Edberg wist in de MXGP klasse twee punten te pakken. In de MX2 klasse werd Hakon Osterhagen twintigste en helaas kwam Delvintor Alfarizi niet tot scoren. Max Werner kwam aan de start in de EMX250 klasse. Alles zag er veelbelovend uit totdat hij in de eerste manche hard ten val kwam. Werner kwam nog terug voor de tweede manche en wist op karakter dertiende te worden.

Een week na de Grand Prix in Sardinië werd afgelopen weekend in Pietramurata de MXGP van Trentino verreden. Opnieuw een wedstrijd in Italië en na de zandbaan van vorige week was het nu een harde baan.

Tim Edberg had een goed gevoel na de warming up op zondagochtend en was klaar voor de eerste manche. Na een goede start begon Tim in de top vijf aan de wedstrijd en reed een hoog tempo. Na een aantal ronden  zakte hij terug naar een plaats net binnen de top 15. Helaas gooide een valpartij toen roet in het eten waardoor hij met een 22ste plaats net buiten de punten finishte. In de tweede manche was de start minder goed en begon hij rond een tiende plaats aan de wedstrijd. In het begin kon Edberg goed mee komen tot hij vermoeid raakte en zijn tempo iets moest laten zakken. Dit is op zich niet gek omdat Edberg pas net in de MXGP klasse zit en iedere wedstrijd moet groeien. Hij vocht door tot aan de finishvlag en wist met een negentiende plaats twee punten te pakken.

In de MX2 klasse had Hakon Oosterhagen gemengde gevoelens na een weekend waar hij snelheid en crashes met elkaar afwisselde. In de eerste manche reed de Noor constant net buiten de top twintig waarna hij in de slotfase toch nog wat plekken goed wist te maken en als zeventiende over de finish kwam. In de tweede manche verliep de wedstrijd juist andersom en moest Oosterhagen na een fout in de slotfase genoegen nemen met de 26e plaats. Delvintor Alfarizi was tevreden over zijn rijden voor alle Italiaanse fans. Helaas wist hij het goede gevoel op de motor niet om te zetten in WK punten. Met een 27e in de eerste en een 24e plaats in de tweede manche werd Delvintor 26e in de daguitslag.

Maximilian Werner kende een goede start in de eerste manche en reed een goede manche tot hij zwaar ten val kwam op de triple sprong en dizzy de wedstrijd moest verlaten. Op zondag besloot de Duitser na de sighting lap om toch van start te gaan in de tweede manche en wist zich op karakter naar een dertiende plaats te knokken. “Ik wist op zondagochtend nog niet of ik kon rijden, want ik zag de lijnen niet scherp. Toch besloot ik om van start te gaan en daarom ben ik heel tevreden met mijn dertiende plaats. Nu rust pakken en bijkomen van mijn hersenschudding.”

De volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap wordt verreden in het weekend van 5 mei als in Agueda de MXGP van Portugal word verreden.

Photocredits – Fullspectrum Media