15.6 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Quentin Prugnieres rijdt twee sterke manches in Trentino

Quentin Prugnieres rijdt twee sterke manches in Trentino

Quentin Prugnieres van F&H Racing is in de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento dicht bij de top tien gekomen. Prugnieres wist dertiende en twaalfde te worden in de manches en eindigde hiermee op een twaalfde plaats in het dagklassement.

Het circuit van Arco di Trento is compleet anders dan het circuit van Riola Sardo, waar een week eerder de Grand Prix werd verreden. Prugnieres had zich goed voorbereid op de wedstrijd en was er klaar voor. In de training had hij wat tijd nodig om in het juiste ritme te komen en kwam daardoor in de tijdtraining niet verder dan een zestiende tijd. In de kwalificatieheat ging het beter en wist hij als dertiende over de finish te komen.

In de eerste manche op zondag kwam Prugnieres niet goed uit de start en moest van rond de twintigste plaats terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme begon hij aan een opmars en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Zijn vechtlust leverde hem uiteindelijk een dertiende plaats op.

In de tweede manche werkte Prugnieres een hele constante wedstrijd af. Hij zat er beter bij met de start en kwam als elfde uit de eerste ronde. De hele wedstrijd was hij net buiten de top tien te vinden en kwam als twaalfde over de finish.

Met een 13-12 in de manches eindigde hij op een twaalfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat hij nu vijftiende, op slechts vier punten van de veertiende man. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Portugese Agueda.

 

Daguitslag Grand Prix MX2 Trentino:

1 Liam Everts 42 Pnt

2 Thibault Benistant 40 Pnt

3 Simon Laengenfelder 38 Pnt

4 Kay de Wolf 38 Pnt

5 Camden McLellan 30 Pnt

12 Quentin Prugnieres 17 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Kay de Wolf 213 Pnt

2 Simon Laengenfelder 187 Pnt

3 Thibault Benistant 148 Pnt

4 Lucas Coenen 147 Pnt

5 Andrea Adamo 139 Pnt

15 Quentin Prugnieres 52 Pnt

 

Photocredits – Fullspectrum Media