13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Sterke vierde plaats voor Rick Elzinga in Grand Prix van Trentino

Sterke vierde plaats voor Rick Elzinga in Grand Prix van Trentino

Rick Elzinga van Monster Energy Yamaha Factory MX2 heeft in de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento een vierde plaats weten te behalen. In de eerste manche reed Elzinga een hele sterke wedstrijd waarin hij op een vierde plaats over de finish wist te komen. In de tweede manche raakte hij bij de start betrokken bij een valpartij en kwam vanaf een laatste plaats terug naar een dertiende positie.

Een week na zijn indrukwekkende zesde plaats op Sardinië nam Elzinga dezelfde snelheid  mee naar de vierde Grand Prix en werd vierde in de eerste race. Een ongelukkige crash aan het begin van de tweede manche gaf de Nederlander veel werk te doen op een circuit dat een uitdaging bleek om in te halen. Met behoud van zijn focus vocht hij zich terug naar de dertiende plaats, wat genoeg was om de negende positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap te behouden.

De volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 is in het weekend van 5 mei en wordt verreden in Agueda, Portugal.

Commentaar Rick Elzinga: “Ik ben geen ‘hard-pack’-rijder maar toch ging het rijden hier goed. Ik voelde me het hele weekend goed op de motor en reed een hele goede eerste manche nadat ik een fout had gemaakt. Ik heb echt gepusht en ben helemaal opgeklommen tot de vierde plaats, dus daar was ik blij mee. In de tweede manche had ik weer een goede start, maar in bocht één kwamen een paar van ons ten val en raakte mijn motor verstrikt in een andere rijder. Het duurde twee ronden om weer aansluiting te krijgen, maar ik bleef pushen en eindigde als 13e. Mijn snelheid is goed en ik ben blij met mijn rijstijl, dus we zullen hard blijven werken en op naar Portugal”

 

Fotocredits – Fullspectrum Media