16.1 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Top 15 en een constant weekend voor Kay Karssemakers in GP MX2 in Trentino, Italië.

Top 15 en een constant weekend voor Kay Karssemakers in GP MX2 in Trentino, Italië.

Kay Karssemakers van het Fantic Factory Racing MX2 Team is tijdens de vierde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in de top 15 geëindigd. In de kwalificatierace op zaterdag kwam Kay terug vanaf een tweeëntwintigste plaats en werd sterk viertiende. Op zondag werkte Karssemakers wederom twee goede en constanten wedstrijden af en eindigde beide manches op een vijftiende plaats. In het dag klassement leverde hem dit ook een vijftiende plaats op.

Op het mooie en harde circuit van Arco di Trento stond Kay op zaterdagochtend klaar voor de vrije training. Hierin verkende hij het circuit en zette een eenentwintigste tijd op de klok. Begin van de middag stond de tijdtraining op het programma. De Fantic-rijder verbeterde tijdens deze sessie meerdere malen zijn eigen tijd maar slaagde er niet in om een hele scherpe ronde op de klok te zetten. Met wederom een eenentwintigste tijd keerde Karssemakers terug naar het paddock om zich klaar te maken voor de kwalificatierace later op de dag.

Met de start van de kwalificatierace zat Kay er helaas niet goed bij in de eerste bocht en pas op een tweeëntwintigste plaats begon de Fantic Factory Racing MX2 rijder aan de wedstrijd. In de eerste ronde wist Karssemakers zich op te werken naar een negentiende plaats en had de aansluiting met de rijders voor hem. Na mate de wedstrijd vorderde kwam Kay steeds beter in het ritme en wist verschillende plaatsen winst te boeken. Met constante rondetijden werkte Kay een goede wedstrijd af en kwam na een sterke kwalificatierace op een nette viertiende plaats over de finish.

Met het goede gevoel van zaterdag, stond Kay op zondagochtend klaar voor de warm-up. Hierin verkende hij wederom het circuit en met een zeventiende tijd sloot hij deze sessie af om zich vervolgens klaar te gaan maken voor beide manches die vandaag verreden werden.

In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en stuurde de Fantic-machine rond een elfde plaats door de eerste bocht. In de eerste ronde wist Kay zelfs op een negende plaats door te komen en had gelijk een goed ritme gevonden. Gedurende wedstrijd moest Karssemakers toch enkele plaatsen toegeven maar bleef constanten rondetijden rijden en wist vervolgens lang op een sterke dertiende plaats stand te houden. Echter verloor hij in de slotfase het ritme waardoor hij nog twee plaatsen werd terugverwezen en op een vijftiende plaats werd afgevlagd.

Later op de dag stond de Fantic Factory Racing MX2 rijder achter het starthek voor de tweede manche. Ook ditmaal zat Kay er goed bij met de start en dook rond een twaalfde plaats door de eerste bocht. De tweede manche werd een kopie van de eerste manche want ook nu had Karssemakers al vrij snel een goed ritme gevonden en had lange tijd de twaalfde plaats in handen. Kay hield sterk vol maar na mate de wedstrijd vorderde moest hij toch nog een paar plaatsen toegeven. Na een goede wedstrijd kwam hij wederom op een mooie vijftiende plaats over de finish.

Met een 15-15 in de manches eindigde Karssemakers ook op een vijftiende plaats in het dag klassement. Na een goede kwalificatierace op zaterdag en twee constanten manches op zondag kan Kay tevreden terugkijken op het weekend waarin hij weer een mooie stap in de goede richting heeft gezet. Op 4-5 mei gaat het Wereld Kampioenschap MX2 verder in Agueda tijdens de GP van Portugal!

Foto’s: Phawkmania – Daniele Barreca & Davide Messora