13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Kwalificatie voor Robin van Oldeniel voor halve finale Zwarte Cross

Kwalificatie voor Robin van Oldeniel voor halve finale Zwarte Cross

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team heeft zich in Reusel weten te kwalificeren voor de halve finale van de Zwarte Cross.

Door de grote opkomst werd de 250 klasse opgedeeld in twee groepen. Robin zat in de eerste groep en wist in de eerste manche kopstart te pakken. Tijdens de eerste ronde werd hij gepasseerd maar wist vervolgens de hele wedstrijd goed stand te houden op een tweede plaats.

In de tweede manche pakte Robin een matige start en kon pas rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde wist hij zich al op te werken naar een zevende plaats maar kwam kort daarna hard ten val. Hierbij verloor hij verschillende plaatsen. In de rest van de manche nam Robin geen grote risico’s meer en finishte op een vierde plaats.

Met deze resultaten heeft Robin zich weten te kwalificeren voor de halve finale van de Zwarte Cross.

Hidde Nijlant reed zaterdag zijn eerste UMX-wedstrijd op de Zuurberg in Holten. In de training was de baan nog wat glad maar in de manches lag deze er perfect bij. Hidde reed in de gecombineerde klasse 85cc KW/GW/ en dames met in totaal 30 deelnemers aan de start.

In de tijdtraining wist Hidde een zevende tijd op de klok te zetten. Bij de start van de eerste manche stond Hidde in het midden achter het starthek en wist een hele goede start te pakken. Hij kwam als één van de eersten door de eerste bocht maar helaas verloor hij door een valpartij wat tijd en finishte als achtste.

Ook in de tweede manche reed Hidde weer goed weg bij de start. Ditmaal had hij wat strakker bochtenwerk en reed hij constanter dan in de eerste manche. Dit leverde hem een zevende plaats op waarmee hij vijfde werd in het dagklassement van de 85cc grote wielen.

Na goed overleg heeft Berjn Eckelboom ervoor gekozen om een stapje terug te doen en niet meer van start te gaan in de NK wedstrijden. Bij de UMX voelt Berjn zich beter thuis. In de tijdtraining liep het allemaal lekker en wist hij zich te kwalificeren voor de A groep.

Nadat Berjn vanaf de tweede startrij moest starten, wist hij in de eerste ronde gelijk verschillende plaatsen winst te boeken. Vanaf een 25ste plaats kwam hij uiteindelijk terug naar een zeventiende positie en was hiermee de zesde 500 rijder.

Bij de start van de tweede manche kwam Berjn in de verdrukking terecht en kon hierdoor pas rond de dertigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Door constant te rijden wist hij als achttiende over de finish te komen en werd hiermee zevende in de 500 klasse.

Met deze resultaten werd hij zeventiende in het dagklassement en zesde in de 500 klasse. Berjn heeft voor het eerst dit jaar weer lekker gereden.

Aankomende zondag zal het GT Huqvarna team aan de start komen in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Fotocredits – Kees Leusink / Niek Kamper / MX Fotografie Lotte