20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Tegenslag voor Karlis Alberts Reisulis in EMX250 Trentino

Tegenslag voor Karlis Alberts Reisulis in EMX250 Trentino

Karlis Alberts Reisulis van het VRT Yamaha team heeft in de tweede wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Trentino een tegenslag te verwerken gehad. Na een sterke inhaalrace in de eerste manche waarin hij dertiende werd, reed Reisulis in de tweede manche tot in de slotfase op een tweede plaats totdat hij door een mechanisch probleem de wedstrijd moest verlaten. Hierdoor kwam hij niet tot scoren en eindigde op een achttiende plaats in het dagklassement.

Helaas kwam Janis Martins Reisulis niet in actie door een opgelopen knieblessure. Dit was zeer jammer omdat hij in een hele goede vorm verkeerde.

Karlis had zijn draai al snel gevonden op het technische circuit en wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche zat het tegen voor Karlis. Na een matige start kwam hij twee keer ten val maar vocht zich toch vanaf een zevenendertigste plaats helemaal terug naar een dertiende positie.

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Hij pakte een goede start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Niet veel later stootte hij door naar de koppositie. Dit wist hij een aantal ronden vast te houden en viel toen terug naar een tweede plaats. Lang reed hij op deze positie maar met nog drie minuten te gaan kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Door deze tegenslag kwam hij in het dagklassement niet verder dan een achttiende plaats en staat nu tiende in de tussenstand.

Hamstra Racing zal aankomende zondag met vier rijders aan de start komen in de Dutch Masters of Motocross in Markelo.