19.6 C
Amsterdam
20 juni 2024
Motocrossplanet
Home » Uitstekend debuut voor Bas Verspaandonk tijdens Europees Kampioenschap 65cc in Valkenswaard !

Uitstekend debuut voor Bas Verspaandonk tijdens Europees Kampioenschap 65cc in Valkenswaard !

De tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap ‘zone midden Europa’, werd verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Voor Bas Verspaandonk uit Veldhoven, een mooie gelegenheid om zo dichtbij deel te nemen aan dit sterke kampioenschap.

Na diverse extra trainingen in de laatste weken onder leiding van zijn voorbeeld en trainer Sven van der Mierden, was Bas afgelopen zaterdag er helemaal klaar voor en had er zin. Dat bleek al in de tijdtraining waar hij toch wel een beetje verrassend de 5e trainingstijd op de klok zetten.

Later die dag in de kwalificatiewedstrijd ging het ook super en kwam hij heel knap als 11e over de finish !

Op zondagmiddag ging na een warm-up in de ochtend de eerste manche van start. Bas kwam goed weg vanaf het starthek en ging als tiende de eerste ronde in. Na één ronde kwam hij als zesde door, maar moest al snel enkele plaatsen inleveren. Toch kon hij goed meekomen met een groepje rijders binnen de top-10. Ronde na ronde verdedigde Bas zijn 8e positie en kon deze ook op knappe wijze over de finish brengen.

Na de start van de tweede manche ging Bas als vijftiende de wedstrijd in. Na enkele ronden kwam Bas ten val en duurde het heel lang voor hij zijn weg weer kon vervolgen. Als 33e en laatste in de wedstrijd probeerde hij er nog het beste van te maken.

Omdat hij in zijn drang naar voren nog voor een tweede keer ten val kwam, moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een 25e plaats.

In de totaalstand van deze EK-wedstrijd leverde hem dat een hele mooie 14e plaats op en kon hij terugkijken op een geslaagd weekend.