18.1 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen pakt Dutch Masters 125 titel

Gyan Doensen pakt Dutch Masters 125 titel

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team heeft zondag op het circuit van Markelo de Dutch Masters titel in de 125cc klasse in de wacht weten te slepen.

Doensen kwam met vertrouwen naar Markelo en was vastbesloten om de titel in de wacht te gaan slepen. Op de dagen voorafgaande regende het veel en daardoor was het circuit nat en modderig toen de trainingen begonnen. Ondanks dit had Gyan het juiste ritme al snel gevonden en ging in een hoog tempo rond over de baan. Dit zorgde ervoor dat hij de snelste tijd neer wist te zetten waarmee hij in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek.

Bij de start van de eerste manche kwam Doensen goed weg en onmiddellijk zat het juiste ritme er in. Doensen begon in een hoog tempo weg te lopen bij zijn achtervolgers en wist gedurende de wedstrijd een veilige voorsprong op te bouwen. In de tweede helft van de manche nam hij iets gas terug en reed op gecontroleerde wijze naar de zege.

Ook in de tweede manche kwam hij goed uit de start en wist hij de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Het circuit was ondertussen erg verraderlijk geworden maar Doensen reed soepel over het circuit en maakte geen fouten. Doensen won ook de tweede manche en verzekerde zich hiermee van de Dutch Masters 125 titel.

Met een dubbele manchezege won Doensen tevens het dagklassement in Markelo. Over twee weken gaat voor Doensen het EMX125 Kampioenschap verder in het Portugese Agueda.

Daguitslag Dutch Masters 125 Markelo:

1 Gyan Doensen 50 Pnt

2 Jarne Bervoets 40 Pnt

3 Dani Heitink 37 Pnt

4 Dean Gregoire 35 Pnt

5 Markuss Ozolins 34 Pnt

Eindstand Dutch Masters 125 2024:

1 Gyan Doensen 143 Pnt

2 Markuss Ozolins 118 Pnt

3 Dani Heitink 99 Pnt

4 Jarne Bervoets 99 Pnt

5 Dean Gregoire 85 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen