19.2 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jarne Bervoets tweede in Dutch Masters in Markelo

Jarne Bervoets tweede in Dutch Masters in Markelo

Jarne Bervoets van het MJC Yamaha team is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo op het podium geeindigd. Met een 4-2 in de manches werd Bervoets tweede in het dagklassement.

Bervoets maakte een goed begin van de dag door in de tijdtraining een tweede tijd op de klok te zetten. De omstandigheden waren door de regenval lastig maar dit had Bervoets goed onder controle en kwam na verschillende keren aangezet te hebben uit op een tweede tijd.

In de eerste manche had Bervoets veel werk aan de winkel want hij kwam pas op een 22ste plaats uit de eerste ronde. Hij begon aan een grote opmars naar voren en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. In het midden van de wedstrijd kwam hij de top vijf binnen en begon te jagen op de rijders voor hem. Hij nam de vierde plaats over en zette de druk op de ketel bij de tweede en derde man. Helaas was de tijd tekort om ook deze nog te passeren waardoor Bervoets als vierde afgevlagd werd.

De tweede manche begon vele malen beter en ditmaal kwam hij op een vierde plaats uit de eerste ronde. Hij werkte zich op naar een derde plaats en stootte net voor het midden van de wedstrijd door naar een tweede plaats. In de rest van de manche reed Bervoets een gecontroleerde wedstrijd en wist op een sterke tweede plaats over de finish te komen.

Met een 4-2 in de manches eindigde Bervoets op een tweede plaats in het dagklassement. In de eindstand van het kampioenschap is Bervoets op een vierde plaats geeindigd.

 

Daguitslag Dutch Masters 125 Markelo:

1 Gyan Doensen 50 Pnt

2 Jarne Bervoets 40 Pnt

3 Dani Heitink 37 Pnt

4 Dean Gregoire 35 Pnt

5 Markuss Ozolins 34 Pnt

 

Eindstand Dutch Masters 125 2024:

1 Gyan Doensen 143 Pnt

2 Markuss Ozolins 118 Pnt

3 Dani Heitink 99 Pnt

4 Jarne Bervoets 99 Pnt

5 Dean Gregoire 85 Pnt

 

Fotocredits – Niek Fotografie