14.2 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings prolongeert Dutch Masters titel

Jeffrey Herlings prolongeert Dutch Masters titel

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft zondag in Markelo de titel in de Dutch Masters of Motocross 500 klasse weten te prolongeren. Dit ging niet zonder slag of stoot maar Herlings wist met een derde en een eerste plaats in de manches voldoende punten te scoren om de titel veilig te stellen.

Herlings kwam met pijnlijke ribben aan de start in Markelo maar was vastbesloten om de klus te klaren. Het had veel geregend op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd en daardoor was het circuit modderig. Ondanks dit voelde Herlings zich goed thuis op de baan en wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Herlings want hij kwam bij het uitkomen van de eerste bocht ten val en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Op het zware zandcircuit wist hij iedere ronde plaatsen winst te boeken en kwam steeds verder terug naar voren. Herlings haalde het uiteindelijk tot een derde plaats en hield hiermee de schade beperkt.

In de tweede manche was het Herlings die kopstart nam en gelijk een hoog tempo in zette. Herlings zette de wedstrijd naar zijn hand en kwam als winnaar over de finish.

De crosser uit Oploo eindigde op een tweede plaats in het dagklassement en verzekerde zich hiermee van de titel. Aankomend weekend zal Herlings afreizen naar Engeland voor de tweede wedstrijd van het Brits Kampioenschap in Lyng.

Daguitslag Dutch Masters 500 Markelo:
1 Romain Febvre 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 45 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 42 Pnt
4 Micha Boy de Waal 36 Pnt
5 Josh Gilbert 32 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross:
1 Jeffrey Herlings 145 Pnt
2 Romain Febvre 135 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 122 Pnt
4 Micha Boy de Waal 92 Pnt
5 Freek van der Vlist 72 Pnt