18.1 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Osterhagen en Werner sluiten Dutch Masters of Motocross op positieve wijze af

Osterhagen en Werner sluiten Dutch Masters of Motocross op positieve wijze af

Hakon Osterhagen en Max Werner van het JM Racing Honda team hebben het Dutch Masters of Motocross Kampioenschap op positieve wijze af weten te sluiten.

In de training was het circuit door de regenval nog nat en modderig. Beide rijders bleven positief en gingen een aantal keren op pad om een goede tijd neer te zetten. Dit verliep goed want Werner sloot de sessie af als zevende en Osterhagen zat daar met een achtste tijd net achter.

Bij de start van de eerste manche zat Werner er heel goed bij en kon op derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd verloor hij twee posities maar wist de rest van de manche netjes stand te houden op een vijfde plaats. Voor Werner was dit zijn beste uitslag in een Dutch Masters manche dit jaar. Osterhagen kwam in de beginfase van de eerste manche ten val maar kwam vervolgens sterk terug naar voren. Door te blijven knokken tot aan de finishvlag wist hij er nog een zevende plaats uit te halen.

In de tweede manche pakte Osterhagen kopstart en voerde het deelnemersveld in de eerste paar ronden aan. Toen werd hij gepasseerd door Thibault Benistant en Rick Elzinga en viel terug naar een derde plaats. Later in de manche kwam Cas Valk er ook nog langs waardoor Osterhagen op een goede vierde plaats over de finish kwam. Werner kwam in deze manche minder goed uit de start maar wist in de eerste paar ronden verschillende plaatsen winst te boeken. Daarna bleef hij wat hangen op een achtste plaats en dit was ook de positie waarop hij finishte.

In het dagklassement eindigde Osterhagen op een vijfde plaats en Werner werd zevende. In de eindstand van de Dutch Masters of Motocross is Werner vijfde geworden en legde Osterhagen beslag op een tiende plaats. Beide rijders gaan zich nu voorbereiden op de volgende Grand Prix van het seizoen, welke in het weekend van 4 en 5 mei verreden zal worden in Portugal.

Met Brent van Doninck verloopt het herstel voorspoedig. Van Doninck moet volgende week voor controle van zijn voet terug komen in het ziekenhuis. Met zijn bovenbeen gaat het steeds beter en kan hij steeds meer belasten. Van Doninck staat onder goede controle en is hard aan het werk om zo fit mogelijk terug te kunnen keren.

 

Daguitslag Dutch Masters 250 Markelo:

1 Rick Elzinga 47 Pnt

2 Thibault Benistant 45 Pnt

3 Cas Valk 42 Pnt

4 Sander Agard Michelsen 33 Pnt

5 Hakon Osterhagen 32 Pnt

7 Max Werner 29 Pnt

 

Eindstand Dutch Masters of Motocross 250:

1 Rick Elzinga 129 Pnt

2 Cas Valk 128 Pnt

3 Thibault Benistant 95 Pnt

4 Sander Agard Michelsen 81 Pnt

5 Max Werner 76 Pnt

10 Hakon Osterhagen 40 Pnt

 

Photocredits – Fullspectrum Media