18.1 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Roan Tolsma in de top tien in de Dutch Masters in Markelo

Roan Tolsma in de top tien in de Dutch Masters in Markelo

Roan Tolsma is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo in de top tien geëindigd. Tolsma reed een hele sterke eerste manche op een zesde plaats totdat de bout van zijn balhoofd af brak. Hierdoor moest hij het tempo laten zakken en finishte als achtste. In de tweede manche kwam hij na een valpartij bij de start en later nog een valpartij terug naar een dertiende plaats.

Roan begon ijzersterk aan de dag door in de tijdtraining tussen de fabrieksrijders een scherpe vierde tijd neer te zetten. Dit zorgde voor veel vertrouwen en Roan keek dan ook reikhalzend uit naar de eerste manche.

Ook in de eerste manche reed Tolsma sterk en reed lang op een zesde plaats. Er was een groot gat tot naar zijn achtervolgers maar na tien minuten brak de bout van zijn balhoofd af waardoor hij het tempo moest laten zakken. Dit koste hem twee plaatsen waardoor hij als achtste werd afgevlagd.

De tweede manche begon met een tegenslag want Roan kwam bij de start ten val en viel later in de eerste ronde nog eens. Hierbij was zijn voorriemschijf krom geraakt waardoor hij geen voorrem meer had. Ondanks dit wist hij zich vanaf een laatste plaats nog helemaal terug te knokken naar een dertiende plaats.

Met een 8-13 in de manches eindigde Roan op een negende plaats in het dagklassement.

Commentaar Roan Tolsma: ‘’De snelheid was goed vandaag en ik ben tevreden. Op naar dit weekend want dan rijd ik op Koningsdag het NK in Marum.”

Een grote dank aan alle supporters en mijn sponsoren, trainers en gezin.

Daguitslag Dutch Masters 250 Markelo:

1 Rick Elzinga 47 Pnt

2 Thibault Benistant 45 Pnt

3 Cas Valk 42 Pnt

4 Sander Agard Michelsen 33 Pnt

5 Hakon Osterhagen 32 Pnt

9 Roan Tolsma 21 Pnt

 

Eindstand Dutch Masters of Motocross 250:

1 Rick Elzinga 129 Pnt

2 Cas Valk 128 Pnt

3 Thibault Benistant 95 Pnt

4 Sander Agard Michelsen 81 Pnt

5 Max Werner 76 Pnt

13 Roan Tolsma 34 Pnt