13.5 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Andrea Bonacorsi in de MXGP klasse voor Yamaha

Andrea Bonacorsi in de MXGP klasse voor Yamaha

Andrea Bonacorsi zal vanaf de Grand Prix van Portugal uitkomen voor het Monster Energy Yamaha MXGP team. Bonacorsi reed in de eerste vier wedstrijden van dit kampioenschap in de MX2 klasse en wist in Trentino zijn beste resultaat ooit te behalen met een derde plaats in de tweede manche en een zesde plaats in het dagklassement.

Door het vele blessureleed binnen het MXGP team van Yamaha, is enkel Calvin Vlaanderen nog over. Aangezien Bonacorsi een stevige bouw heeft, is hij uitermate geschikt voor de zwaardere 450 machine. Dit heeft hij tijdens de MX of Nations vorig jaar al laten zien en daardoor kiest Yamaha ervoor om hem in te zetten in de MXGP klasse.

Vanaf de Grand Prix van Portugal zien we Bonacorsi dus in de MXGP klasse!