13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Geslaagde seizoensopener voor Jaimie van Sikkelerus

Geslaagde seizoensopener voor Jaimie van Sikkelerus

Jaimie van Sikkelerus van het Tag Honda team heeft een positieve seizoensopener gekend. De wedstrijd werd verreden op het circuit van Navarra in Spanje. Voorafgaande aan de wedstrijd had Jaimie twee positieve testdagen gehad op het voor hem nieuwe circuit van Navarro maar het afgelopen weekend werden de punten pas echt verdeeld.

Jaimie hield zijn hoofd koel in het sterke deelnemersveld en liet zien zich goed thuis te voelen tussen de superbikes. Op zijn Pathway motor (een motor met extra restricties) wist hij zich als 23ste te kwalificeren en zat hiermee binnen 1,8 sec van de snelste man. Wel was deze tijd goed voor een tweede tijd in de Pathway categorie.

Er werden twee manches van beide keren 20 ronden verreden. In het algemeen klassement eindigde Jaimie als eenentwintigste in de eerste manche maar was hiermee wel de beste Pathway rijder. De eerste manche was erg mooi en leerzaam voor Jaimie.

Omdat er een paar technische problemen waren, werd er besloten om voor de tweede manche een ander blok in de machine te hangen.

Toen de startlichten uit gingen, stortte het deelnemersveld zich op de eerste bocht waar de instuur snelheid zo rond de 275 kilometer per uur lag. Ook in deze manche heeft Jaimie veel geleerd en werd negentiende in het algemeen klassement en tweede in de Pathway klasse.

Aankomende zaterdag zal Jaimie deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap op Assen en op maandag vertrekt hij voor twee testdagen naar Oulton Park, waar de tweede wedstrijd van het seizoen verreden wordt.