13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jekabs Hudolejs tweede in de Dutch Masters of Motocross 85

Jekabs Hudolejs tweede in de Dutch Masters of Motocross 85

Jekabs Hudolejs van Hamstra Racing is in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross 85cc tweede geworden. Hudolejs sloot het kampioenschap in Markelo sterk af door tweede te worden in het dagklassement.

In de week voorafgaande aan de wedstrijd regende het veel maar de rijders waren gemotiveerd en begonnen vol enthousiasme aan de dag. Jekabs Hudolejs wist in de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten in de 85cc klasse. Ook in de manches liet hij zien dat hij het hoge tempo aan kan maar door een paar kleine foutjes verloor hij zijn kansen op de eindzege. Wel wist hij tweede te worden in Markelo en dit leverde hem ook de tweede plaats op in de eindstand van het kampioenschap.

Rainers Grasis ging er goed voor zitten tijdens deze laatste wedstrijd en wist een mooie kopstart te pakken. Rainers wist elfde en vijfde te worden in de manches en dit leverde hem in het dagklassement een achtste plaats op, wat zijn beste resultaat is in dit kampioenschap tot nu toe. In de eindstand is hij twaalfde geworden.

De gebroeders Cirulis hebben indruk gemaakt met hun 10-jarige leeftijd en op de 85cc kleine wielen tussen de grote wielen. Beide rijders namen goede starts en streden mee in de top tien. Martins werd uiteindelijk negende en Patricks dertiende.

Sebastian Olsen kwam als gastrijder van Hamstra Racing aan de start in Markelo. Sebastian moet het vertrouwen nog wat gaan vinden in het Nederlandse zand maar aan de motivatie ontbrak het niet. We zijn ervan overtuigd dat we volgend jaar nog meer van deze jonge rijders gaan horen in de Dutch Masters of Motocross.

Het Hamstra Racing team wil alle sponsors bedanken voor hun ondersteuning en alle teamleden voor de goede teamspirit.