14.2 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Lotte van Drunen tweede in het Italiaans Kampioenschap Dames in Cingoli

Lotte van Drunen tweede in het Italiaans Kampioenschap Dames in Cingoli

Lotte van Drunen van het De Baets MX team is in het Italiaans Kampioenschap dames in Cingoli tweede geworden. Van Drunen kende een zeer leerzaam weekend op de harde ondergrond met veel hoogteverschillen en wist in beide manches tweede te worden.

Cingoli is een hele harde baan met veel hoogteverschillen. Dit was nieuw voor Lotte en ze benutte daardoor de vrije training om aan de baan te wennen. In de tijdtraining wist ze na verschillende snelle ronden een tweede tijd neer te zetten en keerde tevreden terug naar het paddock.

In de eerste manche wist ze een goede start te pakken en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Gelijk ging ze in de aanval op de leidende dame maar kon er niet voorbij komen. Dit had tot gevolg dat ze zelf gepasseerd werd en terug viel naar een derde plaats. Later in de wedstrijd wist Lotte de tweede plaats over te nemen en dit was ook de positie waarop ze finishte.

In de nacht van zaterdag op zondag was er veel regen gevallen waardoor de baan erg modderig was geworden. Bij de start van de tweede manche koos Lotte voor een plaats helemaal aan de buitenzijde. Dit pakte goed uit want ze kon als tweede aan de wedstrijd beginnen en dit wist ze de hele wedstrijd vast te houden. In de slotfase kwam ze heel dicht bij de leidende dame en ging in de aanval. Echter in een afdaling kwam Lotte ten val waardoor haar kansen op de overwinning waren verkeken en ze als tweede afgevlagd werd.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Lotte ook in het dagklassement op een tweede plaats. Lotte kijkt tevreden terug op de wedstrijd en zet haar voorbereiding op de volgende Grand Prix in de komende dagen verder!

Dex Kooiker en Brent van de Walle kwamen aan de start in de Dutch Masters of Motocross 125 in Markelo. Dex begon positief aan de dag door in de tijdtraining een vierde tijd neer te zetten. De baan was door de regenval erg nat maar Dex voelde zich hier goed op thuis en wist een scherpe tijd op de klok te zetten. Voor Brent was de baan in Markelo volledig nieuw maar hij wist een zestiende tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche pakte Dex een goede start en kwam op een vierde plaats uit de eerste bocht. Echter door een steen tussen de kettinggeleider kreeg hij de motor niet meer op snelheid maar gelukkig werd dit weer beter en kon hij aan een opmars naar voren beginnen. Ondanks dat hij nog een keer ten val kwam, wist hij toch nog zevende te worden. Brent kwam niet goed uit de start en door een foutje in de eerste ronde moest hij een inhaalrace rijden. Brent kwam goed terug naar voren en wist nog veertiende te worden.

Bij de start van de tweede manche haperde het starthek en dit had tot gevolg dat Dex en Brent beiden in het starthek reden. Vanaf een allerlaatste plaats kwam Dex terug naar een zevende plaats maar kwam toen ten val en wist toen vanaf een zestiende plaats terug te komen naar een achtste plaats. Nadat het starthek bleef hangen, viel er bij Brent in de tweede bocht ook nog een rijder voor hem waardoor ook hij van ver moest komen. Alles gevend kwam hij terug naar een veertiende plaats.

In het dagklassement eindigde Dex op een zesde plaats en Brent legde beslag op een veertiende plaats. Beide rijders zullen zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap, die gepland staat in het weekend van 4 en 5 mei in Portugal.

Photocredits – Fullspectrum Media and Niek Kamper