13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Robin van Oldeniel achtste in Dutch Masters 250 in Markelo

Robin van Oldeniel achtste in Dutch Masters 250 in Markelo

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo achtste geworden. Van Oldeniel reed twee sterke manches en wist op een achtste en negende plaats over de finish te komen.

In de training was het circuit nog nat van de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement. In de tijdtraining zette Robin een twaalfde tijd op de klok en was hier tevreden mee.

In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en kwam pas op een 22ste plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme wist hij in een hoog tempo plaatsen winst te boeken. Vervolgens werkte hij een constante wedstrijd af en wist op een tiende plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kwam hij op een vijfde plaats uit de eerste bocht. In het heetst van de strijd van de eerste ronde verloor hij een paar plaatsen maar daarna kwam hij in een goed ritme en kwam in de slotfase nog dicht in de buurt van de achtste man. Helaas lukte het hem niet om deze positie ook nog over te nemen waardoor hij als negende werd afgevlagd.

Met deze resultaten eindigde Robin op een achtste plaats in het dagklassement. Aankomende zaterdag staat er voor Robin een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Marum.

Daguitslag Dutch Masters 250 Markelo:

1 Rick Elzinga 47 Pnt

2 Thibault Benistant 45 Pnt

3 Cas Valk 42 Pnt

4 Sander Agard Michelsen 33 Pnt

5 Hakon Osterhagen 32 Pnt

8 Robin van Oldeniel 25 Pnt

Fotocredits – Niek Kamper