13.5 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Video: Frus­tre­ren­de start voor wereld­kam­pi­oen Mar­vin Vanluchene

Video: Frus­tre­ren­de start voor wereld­kam­pi­oen Mar­vin Vanluchene

Het was een frustrerende start van het nieuwe WK-seizoen zijspancrossen voor Marvin Vanluchene uit Oostrozebeke. In Portugal eindigt hij samen met z’n nieuwe co-piloot Glenn Janssens als zesde, na motorpech in de slotfase van de tweede reeks. Vanluchene is de regerende wereldkampioen.

Wereldkampioen Marvin Vanluchene en z’n nieuwe bakkenist Glenn Janssens lagen aan de leiding in de eerste manche in Portugal, nadat ze ook vanop pole-positie waren gestart. Het was de eerste echte test voor het duo, na een moeilijke voorbereiding. Iets over half cross zagen ze de Letse tweeling Lielbardis de koppositie overnemen. Ze bleven daarna in elkaars buurt, maar de zege was voor de amper 17-jarige Letten. Ben van den Bogaart, ook uit Oostrozebeke eindigde als zevende, Davy Sanders uit Oudenburg was achtste.

Klik hier om de beelden te bekijken en het hele bericht te lezen.

Bron Focus/WTV