13.2 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Blanken 6e tijdens DMoM in Markelo

Blanken 6e tijdens DMoM in Markelo

Boris Blanken van het Fantic Nederland MVDecals team is tijdens de laatste wedstrijd op een geweldige zesde plaats geëindigd.

Zondag stond de laatste wedstrijd om het Dutch Masters of Motocross kampioenschap op de planning en wel op het bekende GP circuit de Herikerberg.

Ondanks de neerslag was de baan begaanbaar en werd deze na elk gereden manche een stuk beter.

Boris kon in de tijdtraining moeilijk een vrije ronde vinden maar kwam toch op een 8e positie binnen. Dit gaf uiteindelijk een goed gevoel voor de manches.

De start van de eerste manche was goed en Boris begon op plek 4 tussen het sterke deelnemersveld met rijders Herlings en Febvre. Dit smaakte naar meer waardoor Boris iets gespannen reed.

Hierdoor kreeg hij last van opgepompte armen en had hij moeite met inhalen op het zware circuit. Toch kwam Boris tot een beter ritme en wist hij als 7e te eindigen, een puike prestatie gezien het sterke deelnemersveld.

Met een goed gevoel begon Boris dan ook aan de tweede manche en wist hij een betere start te pakken waardoor hij in de beginfasé zelfs op een derde positie wist te rijden.

Blanken kwam dan ook sterk voor de dag en wist zich staande te houden. Helaas door een klein technisch probleem zakte hij af naar een zesde positie. Wederom een puike prestatie.

Totaal werd Boris dan ook 6e.

  1. Romain Febvre
  2. Jeffrey Herlings
  3. Calvin Vlaanderen
  1.  Boris Blanken

Boris dankt zijn sponsoren te zien op www.borisblanken.nl