16.6 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » DVS JUNIOR RACING START SEIZOEN 2024 OP

DVS JUNIOR RACING START SEIZOEN 2024 OP

DVS Junior Racing staat voor een belangrijke start van het nieuwe jaar. Het team schakelde voor 2024 van KTM naar TM. In het nakende seizoen gaat DVS Junior Racing aan de slag met Thibo Vleugels en de Indonesiër Cameron Stefano Gallard in de 85 cc en met zijn landgenoten – de gebroeders Angga en Orel Lubis – in de 125 cc.

Momenteel zijn de driebuitenlanders nog in hun thuisland. Thibo Vleugels maakte van de kerstvakantie gebruik om een eerste Pro MX stage in te lassen in Spanje. Als enige van het team, maar daar komt spoedig verandering in. In de Krokusvakantie wordt met het ganse team en de TM-technici een trainingsweek ingelast, vermoedelijk in Spanje of Italië.

Die eerste stage voor Thibo was om hem te laten wennen aan andere circuits. Harde banen, met veel hoogteverschillen werden voorgeschoteld. Daar had hij tot nog toe geen enkele ervaring mee. Een hele nieuwe wereld ging open voor Vleugels. Thibo leert snel bij. Het was verbluffend hoe snel hij  alles op pikte. Sessie na sessie was de verbetering zichtbaar. Daarom is deze vroege stage een bijzonder leerproces.

Over het verdere verloop naar de echte start zegt Dirk Van Summeren: “In overleg met TM mogen onze 85cc rijders voorlopig nog met een KTM rijden. TM is recent niet echt bezig geweest zijn om hun 85cc motor door te ontwikkelen. Ik ga daar zo snel mogelijk aan beginnen. Vanuit mijn eigen ervaring als tuner gaan we met TM samenwerken om een goed blok te prepareren. Een motor die ook in zwaar zand voor niets moet onderdoen.”

“Het team is nog op zoek achter een 5-de rijder. We spreken met een paar mensen, maar er is nog niets definitief. Ik zou graag een heel goede rijder op de TM 125 hebben. Ik weet zeker dat de juiste rijder podium kan rijden in het EK met een TM factory motor. Waarom ben ik zo zeker? Omdat ik serieus verbaasd ben over de TM fabrieksmotoren!”