13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jett Lawrence wint Supercross Philadelphia, Webb verliest punten

Jett Lawrence wint Supercross Philadelphia, Webb verliest punten

Jett Lawrence heeft bij de AMA Supercross in Philadelphia een belangrijke zege geboekt. Na een val bij de start in de heat race kwam Lawrence nog helemaal terug naar een vierde plaats. In de finale nam hij kopstart en domineerde vanaf dat moment de wedstrijd.

Cooper Webb begon op een derde plaats aan de wedstrijd en nam al snel de tweede plaats over van Eli Tomac. Webb kon geen vuist maken tegen Lawrence en werd daarnaast ook nog door Chase Sexton gepasseerd. Ook Jason Anderson ging in de aanval op Webb en in de laatste ronde zette hij aan. In de whoops voor de laatste bocht zette hij zijn Kawasaki er naast en wist Webb nog te passeren. Omdat het op het scherpst van de snede ging, kwam Webb ten val en werd uiteindelijk vierde. Eli Tomac werd vijfde!

Door de zege van Lawrence en de vierde plaats van Webb is het verschil tussen beiden nu 12 punten.