14.2 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings wint Brits Kampioenschap in Lyng

Jeffrey Herlings wint Brits Kampioenschap in Lyng

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in Lyng de eerste wedstrijd van het Brits Kampioenschap weten te winnen.

Herlings pakte de wedstrijd in Lyng mee om het wedstrijdritme hoog te houden en zich klaar te stomen voor de komende drie wedstrijden van het wereldkampioenschap MXGP. Wel speelden zijn geblesseerde ribben hem gedurende de dag nog parten.

De weersomstandigheden waren niet positief in Lyng want het regende er veel. Hierdoor was het circuit modderig en daardoor nam Herlings in de training zijn tijd om zijn snelheid op te bouwen. Hij kwam uit op een derde tijd, wat voldoende was voor een goede startplaats in de beide manches.

In de eerste manche werkte Herlings een constante wedstrijd af. In de verraderlijke omstandigheden reed hij de hele wedstrijd op een tweede plaats en voerde in de slotfase de druk op om de leider in de wedstrijd te passeren. Herlings probeerde van alles maar kon nergens een plaats vinden om de koppositie over te nemen en werd tweede.

In de tweede manche nam Jeffrey gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Hij zette een hoog tempo in en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Herlings won de manche met een voorsprong van 47 seconden en verzekerde zich hiermee van de eindzege.

Aankomend weekend staat voor Herlings de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda op het programma.

Daguitslag Brits Kampioenschap Lyng:

1 Jeffrey Herlings 47 Pnt

2 Conrad Mewse 47 Pnt

3 Josh Gilbert 38 Pnt

4 Jason Meara 35 Pnt

5 Brad Todd 34 Pnt