18.2 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Robin van Oldeniel vijfde in het NK 250 in Marum

Robin van Oldeniel vijfde in het NK 250 in Marum

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team is in het Nederlands Kampioenschap 250 in Marum vijfde geworden.

Voor de training was Robin ingedeeld in de eerste groep. Het ritme zat er gelijk goed in en hij slaagde erin om een scherpe tijd op de klok te zetten. Robin sloot de sessie af als derde en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in de beide manches.

In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start en moest vanaf een twaalfde plaats terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme wist hij de ene na de andere rijder een plaats terug te verwijzen en kwam in de vijfde ronde al als zesde door. Omdat zijn rondetijden constant bleven wist hij de manche op een nette vijfde plaats af te sluiten.

In de tweede manche koos hij voor een plaats aan de binnenzijde achter het starthek. Hij pakte een goede start en kwam op een vierde plaats door. In de beginfase had hij geen goed ritme en ook was het tempo toen niet hoog genoeg. Hierdoor zakte hij terug naar een zesde plaats. In de slotfase begon het pas beter te gaan en dit was te laat. Hierdoor zat er niet meer in dan een zesde plaats.

Met een 5-6 in de manches eindigde Robin op een vijfde plaats in het dagklassement.

Fotocredits – Henry Dunnewind