20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Timmerman en Gils in de top 20 in NK Marum

Timmerman en Gils in de top 20 in NK Marum

Karl Timmerman en Jesper Gils van het Hofstede MX team zijn in het Nederlands Kampioenschap 250 in Marum beiden in de top twintig geƫindigd. Timmerman werd vijftiende en Gils legde beslag op een negentiende plaats.

Op de dagen voorafgaande aan het evenement had de baan veel regen gehad maar toen de training begon, lag deze er toch best goed bij. Karl begon positief aan de dag door in de tijdtraining een negende tijd neer te zetten in zijn groep. Jesper wist gelijk in de beginfase van de tijdtraining een tijd neer te zetten waarmee hij lang op een zeventiende tijd stond, wat voldoende was voor kwalificatie voor de A groep. Later in de sessie viel hij terug naar een achttiende tijd maar door een diskwalificatie van een andere rijder schoof hij toch nog weer een plaats op en kwalificeerde zich met een zeventiende tijd voor de A groep.

Voor Karl begon de eerste manche met een tegenslag want na een redelijke start kwam hij in de eerste ronde ten val en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Karl had het moeilijk om in het juiste ritme te komen en moest daardoor genoegen nemen met een zestiende plaats.

Jesper moest vanaf de tweede startrij starten, wat niet ideaal was met de startmatten. Hij kwam de eerste paar bochten redelijk goed door en kwam op een negenentwintigste plaats uit de eerste ronde. Met een goed tempo werkte hij zich op naar een zevenentwintigste plaats. In het tweede deel van de wedstrijd begon hij te versnellen en wist hij nog verschillende plaatsen winst te boeken om uiteindelijk als eenentwintigste over de finish te komen.

Bij de start van de tweede manche kwam Karl niet goed weg en ook het rijden ging in de beginfase moeizaam. Daarna begon het beter te gaan en wist hij terug te komen naar een dertiende plaats.

Jesper mocht in de tweede manche wel van achter het starthek starten maar kwam helaas niet goed weg. De eerste ronde verliep redelijk en zo kwam hij op een achtentwintigste plaats voorbij start/finish. In de beginfase ging het moeizaam maar na een aantal ronden begon het beter te gaan en begon hij plaatsen winst te boeken. Uiteindelijk sloot hij de manche af op een negentiende plaats.

In het dagklassement eindigde Karl op een vijftiende plaats en Jesper legde beslag op een negentiende plaats. Op 26 mei gaat het Nederlands Kampioenschap verder in Westerbork.

Fotocredits – Niek Kamper