13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Herlings tweede in kwalificatieheat MXGP Portugal

Herlings tweede in kwalificatieheat MXGP Portugal

Jeffrey Herlings heeft een hele sterke kwalificatieheat van de MXGP in Portugal gereden. Herlings werkte zich gelijk in de beginfase op naar een tweede plaats en hield het gaatje tot aan Tim Gajser klein. In de slotfase zette hij nogmaals aan maar kwam uiteindelijk net tekort om de heat te kunnen winnen en werd tweede.

De overwinning ging naar Tim Gajser en Romain Febvre kwam op een derde plaats over de finish. Calvin Vlaanderen kwam op een goede vierde plaats over de finish voor Pauls Jonass. Glenn Coldenhoff reed op een vijfde plaats toen hij ten val kwam. Hierbij ging veel tijd verloren maar Coldenhoff kwam nog goed terug naar een zesde plaats. WK leider Jorge Prado had het moeilijk. Hij startte in de kopgroep maar viel terug naar een zevende plaats.

Brian Bogers reed een knappe eerste helft van de wedstrijd en had de vierde plaats in handen toen hij ten val kwam. Hierbij liep de motor schade op waardoor hij de wedstrijd moest verlaten!