13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen wint EMX125 Portugal

Gyan Doensen wint EMX125 Portugal

Gyan Doensen van het Racestore Factory Rookies KTM team heeft de derde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Agueda, Portugal weten te winnen. Deze overwinning is voor Gyan zijn allereerste overwinning in de EMX125 klasse.

Op zaterdagochtend was het nog droog waardoor het circuit er nog enigszins goed bij lag. Gyan wist zich met een tweede tijd in zijn groep zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd en was er klaar voor om de strijd aan te gaan.

Voor de start van de eerste manche begon het hard te regenen in Agueda waardoor de baan in een hoog tempo veranderde. Het was zeer verraderlijk waardoor een goede start heel belangrijk was. Gyan nam gelijk de tweede plaats in handen en werkte een constante wedstrijd af. Een aantal ronden kon hij de kopman blijven volgen maar in de verraderlijke omstandigheden moest hij hem daarna laten gaan en finishte als tweede.

In de tweede manche was de start net iets beter waardoor Doensen als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk zette hij een hoog tempo in en wist een gat te slaan ten opzichte van zijn achtervolgers. Doensen controleerde de wedstrijd en kwam als winnaar over de finish.

Met een 2-1 in de manches won Doensen het dagklassement in Portugal. In de tussenstand blijft hij op een tweede plaats staan en heeft een achterstand van 8 punten op de leider. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Spaanse Lugo.

Dagklassement EMX125 Spanje:

1 Gyan Doensen 47 Pnt

2 Noel Zanocz 47 Pnt

3 Salvador Perez 38 Pnt

4 Mano Faure 29 Pnt

5 Francesco Bellei 29 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Noel Zanocz 124 Pnt

2 Gyan Doensen 116 Pnt

3 Salvador Perez 103 Pnt

4 Mano Faure 87 Pnt

5 Francesco Bellei 85 Pnt

Fotocredits – Ray Archer