13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Hakon Osterhagen laat sterke indruk achter in Portugal

Hakon Osterhagen laat sterke indruk achter in Portugal

Hakon Osterhagen van het JM Honda Racing team heeft in de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Portugese Agueda een sterke indruk achter gelaten. Osterhagen had lang uitzicht op het podium maar kwam toen in de problemen en zag zijn kansen in rook op gaan.

Osterhagen had gelijk vanaf het begin een goed gevoel op de baan. Het circuit werd door de vele regenval steeds moeilijker en dit ging Osterhagen goed af. Hij kwalificeerde zich op zaterdag op een sterke derde plaats.

In beide manches op zondag pakte hij een hele goede start. In de eerste manche wist hij sterk zevende te worden. In de tweede manche zat hij er nog beter bij. In de beginfase reed hij op een tweede plaats en later op een derde positie. Op dat moment had hij een podiumplaats in handen maar helaas gleed hij in de modderige omstandigheden weg en kwam ten val. Later in de manche viel hij nog een keer waardoor een top tien plaats verkeken was en hij als negentiende werd geklasseerd. Door de tegenslag in de tweede manche moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een veertiende plaats en in de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet hij de achttiende plaats.

Delvintor Alfarizi had het moeilijk in de zware omstandigheden in Portugal. In de eerste manche kon hij niet lekker in zijn ritme komen en ging het rijden niet naar wens. In de tweede manche begon hij sterk en kwam hij op een twintigste plaats uit de start. Vervolgens werkte hij zich op richting de top vijftien. Helaas kwam ook Alfarizi even een keer ten val en kon daarna niet meer in zijn ritme komen. Helaas kwam Alfarizi niet tot scoren in Portugal maar hij is gemotiveerd om het in Spanje beter te doen.

Tim Edberg wist in de eerste manche van de MXGP klasse vier punten te pakken met een zeventiende plaats. Dit ging niet zonder slag of stoot. In de manche kwam hij vanaf een achttiende plaats terug naar een veertiende positie maar kreeg toen een steen op zijn oog. Edberg kwam als veertiende binnen en scoorde zeven punten. Met minder zicht en dizzy in het hoofd ging Edberg in de tweede manche van start. Door gecontroleerd te rijden en zo min mogelijk fouten te maken wist Edberg met een zeventiende plaats opnieuw punten te pakken.

Max Werner liet in de EMX250 klasse een goede snelheid zien. Bij de start van de eerste manche had hij wielspin maar door in de eerste paar bochten al vele plaatsen winst te boeken, schoof hij door naar een zevende plaats. Vervolgens werkte hij zich op naar een derde plaats en nam hij bijna de tweede plaats over. Echter kort daarna verloor een achterblijver bij het oprijden van een bult de controle waardoor Werner van lijn moest wisselen en hard ten val kwam. Hierbij ging veel tijd verloren en kwam teleurgesteld als zevende over de finish.

In de tweede manche was zijn start beter en kon hij in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Helaas kreeg hij na een aantal ronden een blockpass van een andere rijder waardoor hij tegen een helling ten val kwam. Vanaf een zestiende plaats kwam hij terug naar een dertiende positie maar helaas kreeg hij daarna te kampen met mechanische problemen waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Aankomend weekend wordt de volgende Grand Prix verreden in het Spaanse Lugo.

Photocredits – Fullspectrum Media

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.