16 C
Amsterdam
18 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jarne Bervoets scoort top vijf plaats in EMX125 in Portugal

Jarne Bervoets scoort top vijf plaats in EMX125 in Portugal

Jarne Bervoets van het MJC Yamaha team heeft in de derde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Portugese Agueda een top vijf plaats weten te behalen. Bervoets kwam in de eerste manche als veertiende over de finish maar revancheerde zich in de tweede manche door vijfde te worden.

Op zaterdagochtend kon er op een droog circuit worden begonnen aan de trainingen maar dit veranderde snel. Jarne zat in de tweede groep en wist hierin een zevende tijd op de klok te zetten.

Op het moment dat de eerste manche van start ging, had het al veel geregend in Agueda waardoor er verraderlijk bij lag. Toen het starthek viel, kwam Jarne niet goed uit de start en moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. In het begin ging het voortvarend en wist hij zich op te werken naar een tiende plaats. Hier wist hij zich een aantal ronden op staande te houden maar verloor toen zijn ritme en moest een paar plaatsen afstaan. Jarne bleef knokken voor wat hij waard was en wist als veertiende over de finish te komen.

Ook op zondagochtend lag het circuit er nat en verraderlijk bij voor de tweede manche. Ditmaal was zijn start beter en kwam hij op een zesde plaats uit de eerste ronde. Bervoets had een goed ritme in handen en werkte zich op naar een vijfde plaats. Deze positie wist hij de rest van de manche vast te houden en kwam tevreden over de finish.

Met een 14-5 in de manches eindigde Bervoets op een negende plaats in het dagklassement. Dit is ook zijn positie in de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap. Aankomend weekend staat alweer de volgende EMX125 wedstrijd op het programma in het Spaanse Lugo.

 

Dagklassement EMX125 Spanje:

1 Gyan Doensen 47 Pnt

2 Noel Zanocz 47 Pnt

3 Salvador Perez 38 Pnt

4 Mano Faure 29 Pnt

5 Francesco Bellei 29 Pnt

9 Jarne Bervoets 23 Pnt

 

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Noel Zanocz 124 Pnt

2 Gyan Doensen 116 Pnt

3 Salvador Perez 103 Pnt

4 Mano Faure 87 Pnt

5 Francesco Bellei 85 Pnt

9 Jarne Bervoets 63 Pnt

 

Fotocredits – Photographic Art