18.6 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Pauls Jonass en Standing Construct Honda MXGP winnen MXGP van Portugal

Pauls Jonass en Standing Construct Honda MXGP winnen MXGP van Portugal

Pauls Jonass en het Standing Construct Honda MXGP team hebben zondag in het Portugese Agueda de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP weten te winnen. Jonass reed in de modder twee sterke manches en wist met een 2-2 de Grand Prix zege te pakken.

De Grand Prix van Portugal was de zwaarste sinds tijden. Door de vele regenval was het normaal mooie circuit van Agueda omgetoverd tot een waar modderballet. Rijder en machine moesten hier tip top in orde zijn en dit waren Jonass en het Standing Construct Honda MXGP team.

Op zaterdagochtend was het circuit van Agueda nog enigszins goed berijdbaar maar gedurende de dag werd deze door de regenval zwaarder en zwaarder. Jonass zette in de tijdtraining een negende tijd neer en wist in de kwalificatieheat een sterke vijfde plaats neer te zetten. Op zaterdagavond was duidelijk dat de zondag nog flink zwaarder zou zijn omdat het veel zou gaan regenen.

Vlak voor de start van de eerste manche kwam de regen met bakken uit de lucht en hierdoor werd het circuit nog zwaarder. Jonass pakte een goede start en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een derde plaats. In de laatste ronde kon hij ook de tweede plaats nog overnemen en dit wist hij vast te houden tot aan de finishvlag.

De start in de tweede manche was beter en dit was van groot belang in deze zware omstandigheden. De manche liep uit op een ware slijtageslag maar Jonass werkte een hele constante wedstrijd af waarbij hij opnieuw als tweede over de finish wist te komen.

Twee keer een tweede plaats in de manches was voldoende om zijn allereerste Grand Prix zege in de MXGP klasse te winnen. Met dit goede resultaat verstevigt Jonass zijn vijfde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Spaanse Lugo.

Daguitslag MXGP Portugal:
1 Pauls Jonass 44 Pnt
2 Romain Febvre 38 Pnt
3 Tim Gajser 36 Pnt
4 Brian Bogers 30 Pnt
5 Cornelius Toendel 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 252 Pnt
2 Jorge Prado 238 Pnt
3 Romain Febvre 220 Pnt
4 Jeffrey Herlings 198 Pnt
5 Pauls Jonass 192 Pnt

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.