18.1 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Quentin Prugnieres zevende in loodzware MXGP van Portugal

Quentin Prugnieres zevende in loodzware MXGP van Portugal

Quentin Prugnieres van F&H Racing is in de loodzware vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Portugese Agueda zevende geworden. In de modder hield hij zich goed staande en wist negende en zesde te worden in de manches.

Op zaterdagochtend lag het circuit er tijdens de trainingen nog redelijk goed bij maar door de regenval werd dit snel anders. Prugnieres zette in de tijdtraining een twaalfde tijd op de klok maar reed nog sterker in de kwalificatieheat. Hij trotseerde de modder en wist zich op een sterke zevende plaats te kwalificeren voor de wedstrijd.

Op zondag waren de omstandigheden nog veel erger. Het regende van tijd tot tijd en dit deed de baan geen goed. Prugnieres kwam in de eerste manche sterk voor de dag door zich vanaf een dertiende plaats terug te knokken naar een negende positie.

In de tweede manche ging het nog een stapje beter en wist Prugnieres strak rond te rijden over het met sporen bezaaide circuit. In de eerste paar ronden reed hij op een vijfde plaats en nam zelfs de vierde plaats in handen. Echter door een fout verloor hij drie kostbare plaatsen en zakte terug naar een zevende plaats. Prugnieres boekte in de slotfase nog een plaats winst en kwam zo op een goede zesde plaats over de finish.

Met een 9-6 in de manches eindigde hij op een zevende plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat hij twaalfde. Het team reist nu door naar de zesde wedstrijd van het kampioenschap in het Spaanse Lugo.

Daguitslag MX2 Portugal:

1 Liam Everts 50 Pnt

2 Rick Elzinga 40 Pnt

3 Thibault Benistant 34 Pnt

4 Kay de Wolf 32 Pnt

5 Andrea Adamo 29 Pnt

7 Quentin Prugnieres 27 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Kay de Wolf 246 Pnt

2 Simon Laengenfelder 216 Pnt

3 Liam Everts 188 Pnt

4 Thibault Benistant 185 Pnt

5 Lucas Coenen 171 Pnt

12 Quentin Prugnieres 83 Pnt

Photocredits – Fullspectrum Media

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.