13.5 C
Amsterdam
20 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Rick Elzinga pakt eerste podiumplaats in MX2 in Portugal

Rick Elzinga pakt eerste podiumplaats in MX2 in Portugal

Rick Elzinga van Monster Energy Yamaha Factory MX2 heeft in de Grand Prix van Portugal zijn eerste podiumplaats in de MX2 klasse binnen weten te halen. Elzinga trotseerde de zware omstandigheden in de modder en wist met een 4-2 in de manches tweede te worden in het dagklassement.

In de eerste manche benutte Elzinga de power van de Yamaha YZ250FM bij de start en reed in de beginfase van de wedstrijd op een derde plaats. In de verraderlijke modder maakte hij een paar kleine fouten en verloor hierdoor de derde plaats. Wel wist hij de vierde plaats vast te houden tot aan de finish en evenaarde hiermee zijn beste mancheresultaat uit zijn carrière.

In de tweede manche wist Elzinga kopstart te pakken maar verloor de eerste plaats in de tweede bocht toen hij te ver naar buiten ging. Elzinga werkte zich vanaf een derde plaats terug op naar een tweede plaats en bouwde een voorsprong op. Hij bleef gecontroleerd rijden en wist op een knappe tweede plaats over de finish te komen, wat hem ook in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

Met dit goede resultaat is Elzinga in de tussenstand van het kampioenschap opgeklommen naar een zevende plaats.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Spaanse Lugo.

Commentaar Rick Elzinga: ‘’Ik kan echt niet blijer zijn. Mijn eerste podiumplaats in de MX2 klasse, echt geweldig. Ik vind dit echt een mooie baan en het was dan ook jammer dat het zo modderig was. In de eerste manche was het niet zo slecht. Ik begon op een derde plaats en werkte mij op naar een tweede plaats. Toen maakte ik een paar kleine foutjes en eindigde als vierde. Wel was ik tevreden over mijn rijden. In de tweede manche pakte ik koptart maar ging ik te ver naar buiten waardoor ik een paar plaatsen verloor. Ik heb een aantal ronden op een derde plaats gereden en heb toen de tweede plaats overgenomen. Ik heb geen fouten gemaakt en heb me daar weten te handhaven. Dit leverde mij een tweede plaats in het dagklassement op en dit is mijn eerste podiumplaats in de MX2 klasse. Ik wil het team heel erg bedanken en in het bijzonder vandaag in de extreme modder.’’

Fotocredits – Fullspectrum Media

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.