13.5 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Benoit Paturel pakt 9 WK punten in Portugal

Benoit Paturel pakt 9 WK punten in Portugal

Benoit Paturel van het De Baets MX team heeft in de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda 9 WK punten weten te scoren. In de zeer modderige omstandigheden wist Paturel zestiende en achttiende te worden in de manches.

Op zaterdagochtend waren de omstandigheden nog best goed maar dit veranderde snel. De regen zorgde ervoor dat de baan gedurende het weekend steeds slechter werd. Paturel had op zaterdag even tijd nodig om het juiste ritme te vinden en kwam in de tijdtraining ondanks verwoede pogingen niet verder dan een zeventiende tijd. In de kwalificatieheat daarentegen reed hij een constante wedstrijd en kwam op een goede tiende plaats over de finish.

In de eerste manche op zondag kwam de regen 9 WK punten voor Benoit Paturel in Portugal met bakken uit de lucht waardoor het een ware slijtageslag werd. Paturel kwam op een vijftiende plaats uit de eerste ronde maar begon aan een opmars en wist steeds verder terug naar voren te komen. In het tweede deel van de wedstrijd reed hij op een achtste plaats maar kwam toen in de problemen en verloor veel tijd. Hierdoor finishte hij teleurgesteld op een zestiende plaats.

In de tweede manche was het overleven. Paturel kwam gelijk in de beginfase al in de problemen waardoor hij pas op een vierentwintigste plaats uit de eerste ronde kwam. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich terug op tot in de punten en na een moeilijke manche kwam hij als achttiende over de finish.

Met deze resultaten werd hij negentiende in het dagklassement en staat nu twintigste in de tussenstand.

In de EMX125 klasse had Dex Kooiker het geluk niet aan zijn zijde. In de eerste manche raakte hij betrokken bij een valpartij bij de start maar kwam nog sterk terug. Helaas pakte hij met een eenentwintigste plaats net niet tot scoren. In de tweede manche begon hij sterk en reed net buiten de top vijf toen hij even ten val kwam en teruggeslagen werd naar een elfde plaats. Kooiker begon terug aan een opmars maar kreeg af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Het De Baets MX team reist nu door naar Spanje waar aankomend weekend de volgende Grand Prix op het programma staat in Lugo.

 

Daguitslag MXGP Portugal:

1 Pauls Jonass 44 Pnt

2 Romain Febvre 38 Pnt

3 Tim Gajser 36 Pnt

4 Brian Bogers 30 Pnt

5 Cornelius Toendel 29 Pnt

19 Benoit Paturel 8 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 252 Pnt

2 Jorge Prado 238 Pnt

3 Romain Febvre 220 Pnt

4 Jeffrey Herlings 198 Pnt

5 Pauls Jonass 192 Pnt

20 Benoit Paturel 35 Pnt

 

Photocredits – Fullspectrum Media