16.1 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Hermans wint eerste manche in Heerde

Hermans wint eerste manche in Heerde

De eerste manche van de Dutch Sidecar Masters in Heerde is gedomineerd door Hermans/van den Bogaart. Zij wonnen met een voorsprong van dertig seconden op gebroeders Lielbardis en Jason van Daele werd derde. Prummer werd vierde voor Wijers. Van Werven/van de Wiel reden in de top vijf maar bij hen liep twee keer de ketting eraf waardoor ze niet verder kwamen dan een zevende plaats.

De regerend wereldkampioen Marvin VanLuchene reed na een val bij de start een inhaalrace. Bij het vallen van het hek zaten Marvin en Glenn er goed bij, echter in de eerste links-rechtse bochtencombinatie ging het mis. Een team voor Marvin en Glenn maakte een foutje waardoor ze hard over de kop gingen. Als allerlaatste moesten ze de manche hervatten. Zonder grote risico’s te nemen wisten Marvin en Glenn toch nog terug te rijden naar een 15de plek.

Bij de Quads ging de zege in de eerste manche naar Manfred Zienecker voor Julian Veldman en Joe Maessen.

Klik op de volgende link voor alle uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/livetiming/C7F6405620E93695-2147484282