18.1 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Kleigoede wedstrijden 2e NK VMCN bij MCC Geldermalsen

Kleigoede wedstrijden 2e NK VMCN bij MCC Geldermalsen

Afgelopen zondag werd de tweede wedstrijd van VMCN verreden in Geldermalsen. Door de vele regen was de baan ’s morgens wel nat, maar de club M.C.C. Geldermalsen had er alles aan gedaan om de baan in goede conditie te krijgen. Wetende dat er een mooie droge en zonnige dag aan zat te komen. Ondanks de modder verliepen de tijdtrainingen goed en werden de startposities bepaald.

De wedstrijddag begon met de VMX2-klasse. De klasse met alleen tweetaktmotoren. Hierin liet Boyd van der Vooren zien dat hij het crossen nog niet is verleerd en was daarmee een klasse apart, op een prachtige Honda CR125 van ruim 20 jaar oud.

 

Uitslag VMX2-klasse:

 1. Boyd van der Vooren
 2. Wesley Staring
 3. Bart van Dulmen

 

Bij de Classic verschijnt nog altijd good old Peter van den Nieuwenhof aan de start – en rijdt ook nog altijd erg goed mee in deze klasse – maar moest de eer aan Johan Kistemaker laten. De oude CZ’s, Husky’s en Maico’s doen het nog steeds erg goed op deze harde en technische baan.

 

Uitslag Classic 60+:

 1. Johan Kistemaker
 2. Peter van den Nieuwenhof
 3. Jan Schapendonk

 

Uitslag Classic 60-:

 1. Mark Beekmans
 2. Jimmy Turk
 3. Steven Wouters

 

Bij de verschillende EVO (Pre 97) klassen, waarin je met verschillende startbewijzen mag starten, was er een mooie strijd te zien. Het werd winnaar Gert-Jan Assink niet makkelijk gemaakt. Zowel de eerste als tweede manche was er een ware strijd met onder meer Senna van der Voorst en Kay Ebben, maar helaas viel Kay in de tweede manche uit.

 

Uitslag EVO open klasse:

 1. Gert-Jan Assink
 2. Senna van der Voorst
 3. Marcus-Lee Soper

 

Uitslag EVO 40+:

 1. Tom Hemmelder
 2. Michel van Dooren
 3. Mark Homan

 

Uitslag EVO 125cc:

 1. Damian Wedage
 2. Boris Blanken
 3. Max Janssen

 

Bij de ONK MX50 Superklasse was er een mooie strijd achter de kopman bezig. Marc Wieler en Niels van der Duin vochten zowel in de eerste als tweede manche hard om de tweede plaats in de einduitslag. Dat lukte uiteindelijk Marc Wieler.

 

Uitslag MX50 Superklasse:

 1. Wesley Staring
 2. Marc Wieler
 3. Niels van der Duin

 

Grootse strijd was er ook bij de Hobbyklasse, waar bijna elke wedstrijd andere rijders op het podium staan. Een strijd tussen wel zes rijders om de podiumplaatsen.

 

Uitslag Hobbyklasse:

 1. Sjoerd Bos
 2. Bart ten Hofte
 3. Hemi den Ouden

 

Bij de Twinshock en de Pre 85 in groep A werden beide manches gewonnen door Jurgen Scheurs. Voor de snel startende Belgen Marijn Gillis en Danny Seels.

 

Uitslag Twinshock 50-:

 1. Jurgen Scheurs
 2. Marijn Gillis
 3. Ruben Smits

 

Uitslag Twinshock 50+:

 1. Jan Heikamp
 2. Gerben Minkhorst
 3. Rene Eelderink

 

Uitslag Pre 85:

 1. Danny Seels
 2. Clemens Reuvekamp
 3. Ewout van den Heuvel

 

Sluitstuk van de dag was de Classic 50. Een van de mooiste klasses binnen de VMCN. In beide manches was Niels de Klein oppermachtig. Veteraan Ber-Jan van Heek liet zien dat je ook op oudere leeftijd het podium kan halen.

 

Uitslag Classic 50:

 1. Niels de Klein
 2. Remko Cazemier
 3. Ber-Jan van Heek

 

Al met al was het een erg gezellige en geslaagde dag, met alleen maar crossliefhebbers – en die bij de huldiging allemaal alweer waren vergeten dat de baan ’s morgens nog erg modderig was.

De volgende wedstrijd is op zondag 12 mei op het prachtige circuit de Kappermaat in Borculo.

Ben je enthousiast geworden dan kun je voor meer info naar www.vmcn-mx.nl.

Fotocredits: Relouwmxpics