14.2 C
Amsterdam
21 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Courtney Duncan tweede in WMX Galicia

Courtney Duncan tweede in WMX Galicia

Courtney Duncan van F&H Racing is in de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Spaanse Lugo tweede geworden. Duncan won de eerste manche en reed ook in de tweede manche lang aan de leiding maar werd tweede waardoor ze ook tweede werd in het dagklassement.

Het circuit van Lugo was nieuw voor iedereen. Duncan benutte dan ook haar tijd in de vrije training om aan de baan te wennen. In de tijdtraining zette ze een derde tijd op de klok en verzekerde zich hiermee van een ideale startplaats voor in de manches.

In de eerste manche was het Duncan die kopstart en het deelnemersveld door de eerste bocht aan voerde. Ze zette een hoog tempo in en wist de dames die achter haar reden van zich af te houden. Ze kreeg verschillende aanvallen voor de kiezen maar Duncan hield het hoofd koel en won de manche.

Ook in de tweede manche was het Duncan die aan de leiding vertrok. Lange tijd wist ze de eerste plaats vast te houden maar in het tweede deel van de wedstrijd werd ze gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Duncan probeerde van alles om de koppositie terug te pakken maar dit lukte niet en finishte op een nette tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches werd Duncan tweede in het dagklassement in Spanje.

Quentin Prugnieres kwalificeerde zich op zaterdag als achtste voor de wedstrijd en had het goed naar zijn zin op het technische circuit. In de eerste manche op zondag pakte Prugnieres een slechte start en had veel werk te doen om naar voren te komen. Alles gevend ging hij de strijd met de concurrentie aan te gaan en wist er een twaalfde plaats uit te halen.

In de tweede manche kwam hij tijdens de eerste ronde ten val en liep daarbij een grote achterstand op. Prugnieres probeerde nog terug te komen tot in de punten maar slaagde hier met een eenentwintigste plaats net niet in.

Door de nulscore in de tweede manche eindigde Prugnieres in het dagklassement op een zeventiende plaats en blijft hiermee op een twaalfde plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Aankomend weekend staat zijn thuis Grand Prix in Frankrijk op het programma.

Photocredits – Fullspectrum Media