20.2 C
Amsterdam
21 juli 2024
Motocrossplanet
Home » Gyan Doensen maakt drie punten goed in het EMX125 Kampioenschap

Gyan Doensen maakt drie punten goed in het EMX125 Kampioenschap

Gyan Doensen van het Racestore KTM Factory Rookies team heeft in de vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Spaanse Lugo drie punten goed gemaakt op de leider in de tussenstand.

Lugo is een nieuwe baan op de kalender en daardoor nam Gyan in de vrije training zijn tijd om het juiste gevoel op het circuit te vinden. Alle verre schansen werden rustig afgetast en Gyan was er klaar voor om in de tijdtraining voor een scherpe tijd te gaan. Ondanks dat het rijden niet lekker ging, wist Gyan toch in zijn laatste snelle ronde een goede tweede tijd in zijn groep neer te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een vierde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In de tweede ronde stootte hij door naar een derde plaats maar opdat moment hadden de twee leiders al een klein gat. Doensen kreeg deze niet gedicht waardoor hij op een goede derde plaats over de finish kwam.

De tweede manche begon met een tegenslag want na een redelijke start maakte hij in de eerste bocht een fout waarbij hij met beide benen aan één kant van de motor terecht kwam. Pas op een zestiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Omdat de baan hier en daar zeer modderig was, moest Gyan gedurende de wedstrijd tot twee keer toe naar de pits voor een nieuwe bril. Gyan finishte uiteindelijk teleurgesteld op een zeventiende plaats.

Uiteindelijk is Gyan drie punten ingelopen op de leider in de tussenstand en staat er nu nog vijf achter. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.

Fotocredits – Ray Archer