18.1 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Hakon Osterhagen in de top 15 in Grand Prix MX2 in Galicia

Hakon Osterhagen in de top 15 in Grand Prix MX2 in Galicia

Hakon Osterhagen van JM Racing Honda is in de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse Lugo in de top vijftien geëindigd. Osterhagen wist in beide manches in de top vijf uit de start te komen. Echter een fout in de eerste manche en een moeizame beginfase in de tweede manche koste hem vele plaatsen waardoor hij uiteindelijk zestiende en dertiende werd in de manches.

Op zaterdag kreeg het team een tegenslag te verwerken want Tim Edberg kwam op een triple ten val en kwam hierbij hard in aanraking met een boom. Omdat hij even het bewustzijn verloor, is hij voor een scan naar het ziekenhuis gegaan en zal voorlopig rust moeten houden. Voor Edberg betekent dit dat zijn invalbeurt erop zit en het volledige team wenst hem dan ook alles goeds toe voor in de toekomst.

In de kwalificatieheat van de MX2 klasse wist Hakon Osterhagen een hele goede start te pakken en begon op een vijfde plaats aan de wedstrijd. Echter door een valpartij werd hij helemaal teruggeslagen naar een vijfendertigste plaats. Gedurende de wedstrijd kwam hij nog goed terug naar voren en finishte als vierentwintigste. Delvintor Alfarizi begon gedurende de dag steeds beter in zijn ritme te komen en keek uit naar de zondag.

In de eerste manche wist Hakon opnieuw een start in de top vijf te pakken. Helaas ging het in de eerste ronde mis en verloor hij door een fout vele plaatsen. Op een vijftiende plaats kwam hij terug in de wedstrijd en werd uiteindelijk zestiende. Alfarizi sloot de manche af op een vierendertigste plaats.

Ook in de tweede manche zat Osterhagen in de top 5 na de start maar had het opnieuw moeilijk in de eerste drie ronden. Wanneer hij dit beter onder controle krijgt, kan hij een grote stap zetten. Hij finishte uiteindelijk als dertiende en Alfarizi sloot de manche af op een dertigste plaats.

Aankomend weekend staat voor JM Racing Honda de zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap op het programma in het Franse St. Jean d’Angely.

Photocredits – Fullspectrum Media