13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jarne Bervoets scoort top 15 plaats in Galicia

Jarne Bervoets scoort top 15 plaats in Galicia

Jarne Bervoets van het MJC Yamaha team is in de vierde wedstrijd van het EMX125 kampioenschap in Lugo, Spanje een manche in de top 15 geëindigd. Bervoets kwam in de eerste manche in de beginfase ten val en haalde het toen net niet om terug te komen tot in de punten. In de tweede manche kwam hij van rond de twintigste plaats terug naar een veertiende plaats.

Voor velen was het circuit van Lugo compleet nieuw, zo ook voor Jarne. Het was een mooie baan met veel grote schansen erin. Jarne begon zich steeds beter thuis te voelen op de baan in de trainingen en zette in zijn groep een twaalfde tijd op de klok.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Bervoets. Hij kwam in de beginfase ten val en viel hierbij ver terug. Hij begon aan een opmars naar voren en probeerde zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Hij kwam nog dicht in de buurt van de punten maar strandde op een eenentwintigste plaats.

In de tweede manche was er opnieuw veel werk aan de winkel. Bervoets kwam rond de twintigste plaats uit de eerste ronde en ging de strijd aan met de rijders voor hem. Bervoets kwam steeds verder terug naar voren en wist op een veertiende plaats over de finish te komen.

In de tussenstand om het EMX125 Kampioenschap staat Jarne nu elfde. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.