13.8 C
Amsterdam
26 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Jeffrey Herlings – Stap voor stap worden we beter

Jeffrey Herlings – Stap voor stap worden we beter

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is in de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Galicia tweede geworden. Herlings liet in beide manches een goede snelheid zien maar moest van te ver komen om kans te maken om de wedstrijd te kunnen winnen waardoor hij vierde en tweede werd in de manches.

Het circuit van Lugo was nieuw op de kalender van het wereldkampioenschap. Herlings voelde zich op zaterdag goed thuis op de baan en wist in de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. Zijn goede startpositie in de kwalificatieheat wist hij om te zetten in een holeshot maar daarna liep het helaas niet lekker met Herlings. Hij kon niet in het juiste ritme komen en finishte als derde.

Bij de start van de eerste manche werd Herlings gelijk ingesloten en dook in de achterhoede de eerste bocht in. Op een achtste plaats kwam hij uit de eerste ronde en had veel werk te doen om naar voren te komen. Herlings werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een vierde plaats maar toen hij daar aan kwam was het gat tot aan de derde man te groot waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats.

In de tweede manche was zijn start beter en had hij de aansluiting met de leidende groep. Herlings reed een sterke wedstrijd en kwam gedurende de manche steeds verder naar voren. In de slotfase nam hij de tweede plaats in handen en wist dit vast te houden tot aan de finish.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Vorig weekend in Portugal had ik pech want dat had een overwinning kunnen zijn maar uiteindelijk was het ook niet slecht. Vandaag miste ik mijn starts maar kwam terug naar een vierde en tweede plaats. Ik had een klein beetje geluk omdat Tim ten val kwam. Ik weet dat ik aan mijn zwakke punten moet werken maar mijn snelheid begint terug te komen. Ik ben blij met mijn tweede podium. Stap voor stap worden we beter en ik ben blij dat ik hier weer sta.”

Met een 4-2 in de manches eindigde Herlings op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij nu vierde met een achterstand van 21 punten op de derde man. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.

Uitslagen MXGP Galicia 2024:

 

  1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 1-1
  2. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 4-2
  3. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 2-4
  4. Mattia Guadagnini (ITA), Husqvarna 13-8

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

 

  1. Jorge Prado (ESP), GASGAS, 298 Pnt
  2. Tim Gajser (SLO), Honda, 296
  3. Romain Febvre (FRA), Kawasaki, 267
  4. Jeffrey Herlings (NED), Red Bull KTM Factory Racing, 246
  5. Pauls Jonass (LAT), Honda, 217