18.1 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Lotte van Drunen vergroot voorsprong met winst in WK dames Galicia

Lotte van Drunen vergroot voorsprong met winst in WK dames Galicia

Lotte van Drunen van het De Baets MX team heeft de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in Galicia weten te winnen. Van Drunen werd tweede en eerste in de manches en pakte hiermee haar tweede Grand Prix zege van het seizoen.

Nadat ze in de tijdtraining het snelste was, wist van Drunen in de eerste manche tweede te worden. Ze had wielspin op de startmat waardoor ze pas als zevende door de eerste bocht kwam. Gedurende de wedstrijd werkte ze zich op naar een tweede plaats en zette de leidende dames onder druk. Die hield de gaten goed dicht waardoor van Drunen nergens een plaats vond om haar te passeren en als tweede werd afgevlagd.

In de tweede manche was haar start beter en na een aantal snelle inhaalmanoeuvres kwam ze aan een op een tweede plaats. Ze opende de aanval op de leidende en ditmaal wist ze er in de slotfase wel langs te komen. Lotte hield het tempo strak en reed naar de manche zege.

Met een 2-1 in de manches won Lotte het dagklassement en heeft hiermee haar leidende posities verstevigd.

Dex Kooiker reed een sterke eerste manche in de EMX125 klasse. Kooiker wist kopstart te pakken en deed lang goed mee in en rond de vijfde plaats. Hij werd uiteindelijk negende en pakte hiermee zijn beste manche resultaat van het seizoen. In de tweede manche zat het tegen en na een val in de beginfase kwam Kooiker uiteindelijk niet tot scoren.

Het was niet het weekend van Benoit Paturel. De Fransman kon zijn draai niet vinden op het circuit en kwam enkel in de eerste manche tot scoren met een negentiende plaats.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.

Photocredits – Fullspectrum Media