13.5 C
Amsterdam
30 mei 2024
Motocrossplanet
Home » Rick Elzinga achtste in Grand Prix van Galicia

Rick Elzinga achtste in Grand Prix van Galicia

Rick Elzinga van Monster Energy Yamaha Factory MX2 is in de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse Lugo achtste geworden. Elzinga miste het hele weekend het juiste gevoel op de baan maar wist er toch twee keer een achtste plaats uit te halen.

Een week na zijn eerste podiumplaats in Portugal, was Elzinga hoopvol om dit succes ook in Spanje te evenaren. Foutjes in beide manches en niet het juiste gevoel met de baan zorgden ervoor dat hij in beide manches achtste werd.

Commentaar Rick Elzinga: ‘’Het was een moeilijk weekend voor mij omdat ik niet helemaal het juiste gevoel had. Het rijden ging moeilijk en ik maakte teveel fouten in de eerste manche waardoor ik achtste werd. Dat had een vijfde of een zesde plaats kunnen zijn. In de tweede manche was het hetzelfde en werd ik opnieuw achtste waardoor ik ook achtste werd in het dagklassement. Het hele weekend miste ik wat snelheid maar ik was wel constant. Ik kijk er al naar uit om tijdens de volgende wedstrijd mijn progressie verder te zetten.’’

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.