18.1 C
Amsterdam
22 mei 2024
Motocrossplanet
Home » 7de plaats voor Shana in Lugo

7de plaats voor Shana in Lugo

Dit weekend stond de 3de wedstrijd voor het WK op de planning. Een nieuwe baan op de WK kalender, dus voor iedereen een nieuwe uitdaging. Shana was op tijd vertrokken, zodat ze onderweg nog een keer kon trainen om de lange reis van 1900km te onderbreken. Na een goede training op woensdag, kwamen ze op donderdag aan bij de baan. Een hele mooi lay-out met veel springbulten. Ze had er erg veel zin in.

Na wat regen van vrijdag op zaterdag lag de baan er in de trainingen nog wat nat bij. Ze had gelijk een goed gevoel met de baan en ze kon in de tijdtraining een goede 5de tijd neerzetten.

In de eerste manche kwam ze redelijk weg bij de start, maar deed te vroeg haar gas dicht, waardoor ze rond de 10de plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Na de eerste ronde kwam ze door op plaats 8 en in de derde ronde schoof ze door naar een 7de plaats. Ze begon het gat te dichten naar nummer 6 en is er zelf heel even langs geweest, helaas kon ze dit niet vasthouden en kwam op een 7de plaats over de finish.

De tweede manche raakte ze in de 5sec uit balans en ze kon nog net terug op tijd met haar voet op het startblokje komen, hierdoor was ze niet super weg, maar drukte goed door in de eerste bocht. Rond plaats 5 kwam ze uit de eerste bocht, helaas maakte ze in de eerste ronde een fout, waardoor ze de grote dubbel niet sprong en verloor hierbij kostbare plaatsen. Weer kon ze rond de 10de plaats beginnen aan de wedstrijd. Het tempo lag erg hoog en ze reed een goede wedstrijd om zo als 7de over de finish te komen.

In de dag uitslag ook een 7de plaats en in de tussenstand ook vooruitgang geboekt en ze staat nu 8ste.

De volgende wedstrijd voor het WK is op 1/2 juni in Duitsland, Teutschenthal.